Ανοίγει (ξανά) η διαδικασία για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Όσοι είχαν υποβάλλει δεσμευτικές προσφορές θα μπουν ξανά στο... παιχνίδι

Ανοίγει (ξανά) η διαδικασία για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Και ο κινεζικός όμιλος Fosun αλλά και οι άλλες δύο κινεζικές εταιρείες Gongbao και η Wintime οι οποίες είχαν υποβάλλει δεσμευτικές προσφορές για τη διεκδίκηση των μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής θα μπορούν να ανανεώσουν το ενδιαφέρον τους για την εξαγορά της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται στην σημερινή της έκδοση η εφημερίδα «Καθημερινή» η διαδικασία θα είναι ανοικτή σε όλους τους διεκδικητές, που είχαν καταθέσει δεσμευτικές προσφορές στο πλαίσιο του διαγωνισμού. «Η επιλογή αυτή αποσκοπεί στο να αποτραπούν τυχόν αρνητικές εξελίξεις σε σχέση με τη νομιμότητα της διαδικασίας, που θα μπορούσαν να ανακύψουν εάν, μετά το ναυάγιο της συμφωνίας με την Exin, η διαπραγμάτευση γινόταν μόνο με τη Fosun. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην άποψη αυτή επέμεινε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ως βασικός μέτοχος της Εθνικής Τράπεζας και αρμόδιο να παρακολουθεί και να αξιολογεί τον βαθμό συμμόρφωσης των τραπεζών, που έχουν λάβει κεφαλαιακή στήριξη, με τα σχέδια αναδιάρθρωσής τους» αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την άποψη του ΤΧΣ, το άνοιγμα της διαδικασίας για το σύνολο των ενδιαφερομένων θα διασφαλίσει τη διαφάνεια, μη επιτρέποντας αμφισβητήσεις από τους άλλους διεκδικητές, και επιπλέον θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό ώστε να επιτευχθεί υψηλότερο τίμημα.

Το ποιοι τελικά από τους υποψήφιους επενδυτές θα προσέλθουν αναμένεται να επισημοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες με το άνοιγμα των data rooms. Μέχρι σήμερα, επίσημα το ενδιαφέρον της έχει εκφράσει η Fosun, μέσω των δηλώσεων που πρόσφατα έκανε στο Bloomberg η εκτελεστική διευθύντρια και ανώτερη αντιπρόεδρος του κινεζικού ομίλου, Κανγκ Λαν, κάνοντας σαφές ότι «η Fosun συνεχίζει να ενδιαφέρεται να καταστεί ο βασικός μέτοχος της Εθνικής Ασφαλιστικής». Η επίσης κινεζική Gongbao δεν έχει δημοσιοποιήσει επισήμως το ενδιαφέρον της, πρόσφατο ωστόσο δημοσίευμα του Reuters την ήθελε να επανέρχεται στη διεκδίκηση από κοινού με την κινεζική εταιρεία real estate Rongfeng Holding. Αγνωστες, τέλος, είναι μέχρι στιγμής οι προθέσεις της Wintime, που είχε μειοδοτήσει στον σχετικό διαγωνισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ