Ποια είναι η Jysk Group που θέλει να «χτυπήσει» τα ΙΚΕΑ

Ποια είναι η Jysk Group που θέλει να «χτυπήσει» τα ΙΚΕΑ

Με ταχείς ρυθμούς επεκτείνει το δίκτυο της στην Ελλάδα η δανέζικη αλυσίδα JYSK, που ειδικεύεται στα είδη κρεβατοκάμαρας και ύπνου. Η δανέζικη φίρμα μπήκε δυναμικά στην ελληνική αγορά και μέσα σε λίγα χρόνια έχει αποκτήσει παρουσία σε πολλές πόλεις.
Ο δανέζικος όμιλος που έχει παρουσία σε 50 χώρες, εκτιμά ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης εργασιών στην ελληνική αγορά, που μπαίνει σε τροχιά ανάκαμψης μετά την πολυετή οικονομική κρίση.

Η Jysk σήμερα ελέγχει 2.300 καταστήματα σε 41 χώρες. Η Ελλάδα είναι μία από τις τελευταίες αγορές των Βαλκανίων στην οποία δεν είχε εισέλθει, με δεδομένο ότι διαθέτει καταστήματα τόσο στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία όσο και στις: ∆ανία, Νορβηγία, Σουηδία, Φινλανδία, Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία, Ολλανδία, Σλοβακία, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Ισλανδία, Καναδά, Γροιλανδία, Νησιά Φερόε, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Ουκρανία, Κόσσοβο, Καζακστάν, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Σλοβενία, FYROM, Κροατία, Ιταλία, Ισπανία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Κίνα, Σερβία, Ινδονησία, Αρμενία, Μαυροβούνιο.

Η Jysk Group, που είναι γνωστή στη βόρεια Ευρώπη, ειδικά για τα έπιπλα κρεβατοκάμαρας, ανήκει στον 66χρονο επιχειρηματία Lars Larsen, του οποίου ο όμιλος το 2014 έκλεισε με κύκλο εργασιών 3,1 δισ. ευρώ .

Ιδρύθηκε το 1979 στη Δανία και σήμερα απασχολεί 20.000 εργαζομένους, ενώ μόνο το 2014 άνοιξε περισσότερα από 100 νέα καταστήματα διεθνώς.

Και νέο κατάστημα στην Ελλάδα

Η διεθνής αλυσίδα καταστημάτων JYSK ανοίγει το δέκατο έκτο κατάστημά της στην Ελλάδα, στις Σέρρες, με βάση το πενταετές πλάνο που προβλέπει δίκτυο 40 καταστημάτων σε όλη την χώρα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι Σέρρες αποτελούν τον επόμενο σταθμό του πλάνου ανάπτυξης της JYSK καθώς η Δανέζικη αλυσίδα που πρεσβεύει το σκανδιναβικό design στα είδη σπιτιού και ύπνου (Scandinavian Sleeping & Living) ετοιμάζεται να ανοίξει το δέκατο έκτο κατάστημά της στην Ελλάδα.

Η JYSK άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 2015 και ακολούθησαν δεκατέσσερα ακόμα καταστήματα σε όλη τη χώρα, με πιο πρόσφατο αυτό στην Ξάνθη που εγκαινιάστηκε τον προηγούμενο μήνα. Η είσοδος της JYSK στην ελληνική αγορά αλλά και η επέκτασή της, δείχνει την εμπιστοσύνη του ιδρυτή και ιδιοκτήτη της, Lars Larsen, στην Ελλάδα και στις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας μας.

Η διοίκηση της εταιρείας υλοποιεί με σταθερότητα τη δέσμευση του κυρίου Larsen για 40 καταστήματα JYSK στην Ελλάδα έως το τέλος του 2020, όπως ο ίδιος είχε ανακοινώσει στον τύπο με την ευκαιρία των εγκαινίων του πρώτου καταστήματος στην Αθήνα.

Η Βάσω Γκαλή, Περιφερειακή Διευθύντρια της JYSK , εξηγώντας την στρατηγική της εταιρείας αναφέρει ότι «στη JYSK η εξυπηρέτηση του πελάτη είναι πάντα στο επίκεντρο των ενεργειών μας και επηρεάζει τη στρατηγική μας. Επιλέγουμε τα σημεία και τις περιοχές για να ανοίξουμε τα νέα μας καταστήματα με τρόπο ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι πελάτες μας να μπορούν να φτάσουν ευκολότερα και γρηγορότερα, να μπορούν να εξυπηρετηθούν καλύτερα και γενικά να βιώσουν μια ευχάριστη εμπειρία αγορών».

Στα πλαίσια της στρατηγικής αυτής, η εταιρεία βρίσκεται διαρκώς σε αναζήτηση των κατάλληλων σημείων για να φιλοξενήσουν ένα κατάστημα JYSK. Στις Σέρρες, αυτό το σημείο πλέον έχει βρεθεί, στο 1ο χλμ. Νέας Εθνικής Οδού Σερρών - Δράμας και η Διευθύντρια Περιφέρειας κ. Γκαλή και οι υπάλληλοι του νέου καταστήματος ανυπομονούν να καλωσορίσουν τους πελάτες με μια μεγάλη ποικιλία από στρώματα, παπλώματα, λευκά είδη, έπιπλα σπιτιού και κήπου, είδη διακόσμησης αλλά και πολλά άλλα προϊόντα καθημερινής χρήσης για το σπίτι και τον κήπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ