Αναστέλλει η Uber την υπηρεσία UberX στην Ελλάδα

Αναστέλλει η Uber την υπηρεσία UberX στην Ελλάδα

Την αναστολή της μίας εκ των δύο υπηρεσιών που παρέχει στην ελληνική αγορά, της UberX, από την Τρίτη του Πάσχα, 10 τρέχοντος, γνωστοποίησε με ανάρτησή της στον διαδικτυακό της ιστότοπο (blog) η εταιρεία Uber.

Η Uber λειτουργεί δυο υπηρεσίες στην Αθήνα: την UberX που χρησιμοποιεί ιδιώτες αδειοδοτημένους οδηγούς και την UberTAXI η οποία αξιοποιεί οδηγούς ταξί.

Ως αιτία αναστολής της υπηρεσίας UberX η εταιρεία επικαλείται την πρόσφατη τροποποίηση της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία του κλάδου στην Ελλάδα και επισημαίνει ότι θα επανεξετάσει τη θέση της υπό το φως των νέων δεδομένων.

Η εταιρεία που άρχισε να δραστηριοποιείται στην Ευρώπη το 2011 έχει αντιμετωπίσει αντιδράσει, δικαστικές μάχες και απαγορεύσεις έχει πάρει μια πιο διαλλακτική στάση με την νέα της CEO Dara Khosrowshahi αναστέλλοντας τη λειτουργία της σε διάφορες πόλεις προκειμένου να συμμορφωθεί με τους τοπικούς νόμους.

Το e-mail της εταιρείας

Σε e-mail προς τους πελάτες της η ομάδα της Uber Greece αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ο νέος νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή περιλαμβάνει διατάξεις που επηρεάζουν τις υπηρεσίες ridesharing. Θα πρέπει να αξιολογήσουμε εάν και πώς μπορούμε να λειτουργήσουμε σύμφωνα με αυτό το νέο πλαίσιο. Για αυτό το λόγο, προχωράμε στην αναστολή της υπηρεσίας uberX στην Αθήνα, τη Δευτέρα 9 Απριλίου στις 23:59 μέχρι να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις».

«Καταλαβαίνουμε ότι βασίζεστε στην εφαρμογή μας για να μετακινήστε με ευκολία και ασφάλεια στην Αθήνα και αυτή η είδηση ίσως έρχεται ξαφνικά» σημειώνει η ανακοίνωση και προσθέτει: «Δεν φεύγουμε όμως από την Ελλάδα. Προς το παρόν, θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας στην Αθήνα με την υπηρεσία uberTAXI».

Καταλήγοντας η εταιρία σημειώνει ότι προσβλέπει στη συνεργασία με όλους τους σχετικούς φορείς στη χώρα, ώστε να βρει ένα τρόπο να συνεχίσει την παροχή υπηρεσιών της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ