«Γλυκοκοιτάζει» την Forthnet η Wind

«Γλυκοκοιτάζει» την Forthnet η Wind

Σε νέες επενδύσεις έως 105 εκατ. ευρώ προχωρά το 2018 η διοίκηση της WIND Ελλάς δίνοντας έμφαση στις υποδομές και τη δημιουργία προϊόντων κινητής, σταθερής, internet και τηλεόρασης.

Η Wind έχει θωρακιστεί χρηματοοικονομικά μετά τα ομόλογα του 2016 και του 2017 και έχει διαμορφώσει πολύ ισχυρό δίκτυο οπτικών ινών με εξαιρετικά ανταγωνιστικές υπηρεσίες.

Μετά την πώληση της Cyta Ελλάδος, το επόμενο «στοίχημα» της εταιρείας είναι η Forthnet. H Wind στο τέλος του 2017 είχε ρευστότητα 150 εκατ. ευρώ (έχει συνάψει ομολογιακό δάνειο 106,6 εκατ. ευρώ), η οποία προορίζεται μεταξύ άλλων και για το project της Forthnet.

Ο διαγωνισμός για την πώληση της συμμετοχής των τραπεζών στην εταιρεία, των δανείων και των ομολογιών που κατέχουν βρίσκεται σε εξέλιξη, με πέντε προσφορές να βρίσκονται στα χέρια του συμβούλου του διαγωνισμού, της Nomura International.

Μία εξ αυτών προέρχεται από τις Vodafone και Wind. Οι δύο εταιρείες από κοινού διεκδικούν τη Forthnet, στην οποία είναι ήδη μέτοχοι. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wind Ελλάς Νάσος Ζαρκαλής εκτιμά ότι θα απαιτηθεί ακόμη σημαντικός χρόνος προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

Να σημειωθεί ότι με βάση τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία της Forthnet (πρώτο εξάμηνο 2017) τα δάνειά της είναι περί τα 255 εκατ. ευρώ και οι υποχρεώσεις της προς τους προμηθευτές περί τα 100 εκατ. ευρώ (και τα δύο ποσά είναι στις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις).

Η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία εξυπηρετεί περίπου 700.000 νοικοκυριά, ενώ τα έσοδά της τους πρώτους έξι μήνες του προηγούμενου οικονομικού έτους ήταν 149 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ