Το θρίλερ με την πώληση της Forthnet

Το θρίλερ με την πώληση της Forthnet

 

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται για άλλη μια φορά η Forthnet. Η περιβόητη συμφωνία για την πώληση της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας χαρακτηρίζεται από πολλούς εξαιρετικά πολύπλοκη διαδικασία.

Ακόμη και η Fitch Ratings αφήνει μικρά περιθώρια για να υπάρξει τρίτος ενδιαφερόμενος για τη Forthnet, πέραν των Vodafone και Wind ή των επενδυτικών κεφαλαίων που είναι μέτοχοι στη Wind.

Αναλύοντας τις εξελίξεις στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά, ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει ότι δύσκολα ένας τρίτος ενδιαφερόμενος μπορεί να φτάσει στον απόλυτο έλεγχο της Forthnet, δηλαδή στο 50%, συν μία μετοχή.

Ο οίκος εκτιμά ότι θα δυσκολευτεί να ανταγωνιστεί τους εδραιωμένους παίκτες της αγοράς, δηλαδή τον ΟΤΕ, τη Vodafone και τη Wind.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Nomura έχει καλέσει σε συνάντηση τους φορείς που έχουν υποβάλει δεσμευτική προσφορά για τη Forthnet (τον καθένα ξεχωριστά) προκειμένου να δοθούν διευκρινίσεις.

Με βάση τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία της Forthnet (πρώτο εξάμηνο 2017) τα δάνειά της είναι περί τα 255 εκατ. ευρώ και οι υποχρεώσεις της προς τους προμηθευτές περί τα 100 εκατ. ευρώ (και τα δύο ποσά είναι στις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις).

Η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία εξυπηρετεί περίπου 700.000 νοικοκυριά, ενώ τα έσοδά της τους πρώτους έξι μήνες του προηγούμενου οικονομικού έτους ήταν 149 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ