Η Exin, η Fosun και η Εθνική Ασφαλιστική

Η Exin, η Fosun και η Εθνική Ασφαλιστική

Ιδιαίτερα κρίσιμες θεωρούνται αυτές οι ώρες καθώς η διοίκηση της Εθνικής τράπεζας θα κληθεί να αποφασίσει αν θα δώσει παράταση στην περίοδο αποκλειστικών συζητήσεων με την Exin ή ua αποταθεί στη Fosun, ως το δεύτερο προτιμητέο επενδυτή.


Τυπικά η Exin έχει την ευκαιρία της μέχρι και τις 28 Μαρτίου να παραμείνει στο παιχνίδι διεκδίκησης του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Αν, όντως, η Exin προσκομίσει ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία, η Εθνική θα εξετάσει το ενδεχόμενο να δώσει παράταση της τάξης του ενός με δύο μήνες στην περίοδο αποκλειστικών συζητήσεων, ώστε να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος για την έγκριση της συναλλαγής.

Με βάση τον προγραμματισμό, αναμένεται στην Αθήνα ο Matt Fairfield, ο οποίος καλείται να προσκομίσει στην ΕΤΕ το σχήμα των μετόχων, που θα χρηματοδοτήσουν την εξαγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής καθώς και τη δομή της συναλλαγής.

Το ερώτημα είναι αν θα πειστεί η Εθνική Τράπεζα να παρατείνει την περίοδο αποκλειστικών συζητήσεων, πέραν της 28ης Μαρτίου (σ.σ. λήγει το 9μηνο) ή έστω να διατηρήσει την Exin στο παιχνίδι, χωρίς αποκλειστικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ