Επανέρχεται η Fosun: Ενδιαφέρον για την Εθνική Ασφαλιστική

Ζητά επανεξέταση των οικονομικών στοιχείων και υπόσχεται εκ νέου υποβολή προσφοράς

Επανέρχεται η Fosun: Ενδιαφέρον για την Εθνική Ασφαλιστική


Το ενδιαφέρον της για την Εθνική Ασφαλιστική επαναδιατυπώνει η κινεζική Fosun αναμένοντας να επανέλθει όταν αρθεί η αποκλειστικότητα όσον αφορά την προσφορά της Exin, αν και με διαφορετικό τίμημα.
Πρόκειται για την πρώτη επίσημη δήλωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ασφαλιστική εταιρία εκ μέρους των Κινέζων, μετά τα προβλήματα που εμφάνισε η συμφωνία με το σχήμα Exin/Calamos.

«Η Fosun συνεχίζει να ενδιαφέρεται να καταστεί ο βασικός μέτοχος της Εθνικής Ασφαλιστική», δήλωσε ο Kang Lan, εκτελεστικός διευθυντής και αντιπρόεδρος του ομίλου, σε γραπτή απάντησή του σε ερωτήσεις του πρακτορείου Bloomberg.

«Η στρατηγική της Fosun και η ισχυρή πίστη της στην ελληνική εταιρία έχουν αναγνωριστεί από τον πωλητή. Ως εκ τούτου, αναμένουμε ότι θα μας υπολογίσουν εάν η Exin αποτύχει να ολοκληρώσει το dea», αναφέρει ο κ. Lan.

Η Fosun θα «χρειαστεί να επαναξιολογήσει τα οικονομικά της εταιρείας πριν προχωρήσει σε ανανεωμένη προσφορά», σύμφωνα με τον κ. Lan.

Επίσημες πηγές του κινεζικού ομίλου αναφέρουν ότι «η Fosun φέρνει εμπειρία, δέσμευση και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για να υποστηρίξει το φιλόδοξο και μακροπρόθεσμο πλάνο ανάπτυξης για την Εθνική Ασφαλιστική».

«Έχουμε εμπιστοσύνη στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ως μεγάλος επενδυτής θέλουμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της χώρας φέρνοντας σημαντικά οφέλη και στους πολίτες», αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι.
Η εταιρεία έχει επενδύσεις πάνω από 200 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα μέσω της άμεσης συμμετοχής της στην Folli Follie και έμμεσα μέσω της Thomas Cook Group Plc και Club Med SAS, σύμφωνα με την εταιρεία, ενώ έχει συμμετοχή και στο Ελληνικό.
Η Fosun διαθέτει ήδη μια παγκόσμια ασφαλιστική πλατφόρμα που εκτείνεται από την Αμερική μέχρι την Ευρώπη και την Ασία. Στην Ευρώπη, η Fosun απέκτησε πριν από 4 χρόνια την Fidelidade, τη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Πορτογαλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ