Επένδυση - «σταθμός» από την Παπαστράτος: Έρχεται το IQOS

Η Παπαστράτος έκανε (και επίσημα) το τελευταίο της τσιγάρο

Επένδυση - «σταθμός» από την Παπαστράτος: Έρχεται το IQOS


Έναν μόλις χρόνο μετά από την ανακοίνωση της επένδυσης ύψους 300 εκατ. ευρώ, η Παπαστράτος εγκαινίασε τις νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις της στον Ασπρόπυργο.
Η επένδυση που οδήγησε στην πλήρη μετατροπή του εργοστασίου, αλλά και στο ριζικό μετασχηματισμό της Παπαστράτος, ολοκληρώνεται σε χρόνο-ρεκόρ, παρά τις ιδιαίτερες απαιτήσεις και το μέγεθος του έργου, που περιλαμβάνει την κατασκευή τριών νέων κτηρίων, την εγκατάσταση δύο νέων γραμμών επεξεργασίας καπνού και δέκα νέων γραμμών παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού, ενώ η παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου της Παπαστράτος θα φτάνει τις 20 δισ. ευρώ θερμαινόμενες ράβδους καπνού ετησίως.

Οι 400 νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται αυξάνουν κατά 50% το προσωπικό της εταιρείας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων σε 1.200.

Με την ολοκλήρωση της επένδυσης η Ελλάδα αποκτά τη δεύτερη μονάδα παγκοσμίως αποκλειστικής παραγωγής ράβδων καπνού, για το νέο καινοτόμο καπνικό προϊόν της Philip Morris International (PMI), το IQOS. Η επένδυση που οδήγησε στην πλήρη μετατροπή του εργοστασίου, αλλά και στο ριζικό μετασχηματισμό της Παπαστράτος, ολοκληρώθηκε σε χρόνο-ρεκόρ, παρά τις ιδιαίτερες απαιτήσεις και το μέγεθος του έργου, και περιλάμβανε την κατασκευή 3 νέων κτηρίων, την εγκατάσταση 2 νέων γραμμών επεξεργασίας καπνού και 10 νέων γραμμών παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού.

Τι είναι το IQOS
Αναφορικά με το IQOS αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο προϊόν θερμαίνει χωρίς να καίει, το υψηλής ποιότητας χαρμάνι καπνού, σε ένα αυστηρά ελεγχόμενο εύρος θερμοκρασίας, ώστε να δημιουργείται μια πραγματική καπνιστική εμπειρία στους καπνιστές, χωρίς ο καπνός να καίγεται.

Σημειώνεται ότι η Philip Morris International έχει δεσμευθεί να αναπτύξει προϊόντα μειωμένου κινδύνου εδώ και μία δεκαετία και από το 2008 έχει επενδύσει περισσότερα από 3 δισ. δολάρια στην ανάπτυξη ενός χαρτοφυλακίου από καινοτόμα προϊόντα που έχουν σκοπό να αναπαράγουν τις αισθητηριακές και γευστικές ιδιότητες του τσιγάρου, παράγοντας ένα αερόλυμα που θα είναι σημαντικά λιγότερο βλαβερό από τον καπνό του τσιγάρου.

Η συγκεκριμένη, μοναδική στο είδος της, τεχνολογία αναπτύχθηκε από το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της PMI στην Ελβετία.

Το IQOS κυκλοφορεί σε περισσότερες από 30 χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ