«Μάχη» για τη νέα γραμμή του Μετρό

«Μάχη» για τη νέα γραμμή του Μετρό


Στις 16 Απριλίου αναμένεται να κατατεθούν οι προσφορές για τον σύμβουλο της Αττικό Μετρό στο συγκεκριμένο έργο, ύψους 1,45 δισ. ευρώ, χωρίς τον ΦΠΑ. Η κόντρα των υποψήφιων εργολάβων έχει λάβει και τη μορφή προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Υπενθυμίζουμε πως προσφορές στο πρώτο στάδιο του διαγωνισμού είχαν καταθέσει τέσσερις κοινοπραξίες(ΤΕΡΝΑ - Vinci - Siemens, J+P Άβαξ - Ghella - Alstom Transport, Άκτωρ - Ansaldo - Hitachi Rail Italy και FCC - Archirodon - Mυτιληναίος), με τη μία να έχει τεθεί εκτός παιχνιδιού με απόφαση της Αττικό Μετρό.

Ηπρώτη φάση της νέας γραμμής του Μετρό θα ξεκινά από την περιοχή του Γαλατσίου (Αλσος Βεΐκου) και διαμέσου της Κυψέλης, του Γκύζη, των Εξαρχείων και του Κολωνακίου θα φθάνει στο ιστορικό κέντρο, θα «ανεβαίνει» από Καισαριανή για Ιλίσια, Ζωγράφου και Γουδί.

Η Γραμμή θα συναντά το υφιστάμενο δίκτυο σε δύο σημεία (σταθμοί Πανεπιστήμιο και Ευαγγελισμός), αλλά χωρίς φυσικά να απαιτηθεί η διακοπή λειτουργίας των άλλων γραμμών.


Εκτιμάται ότι ο ανάδοχος θα αναδειχτεί μέσα στο 2018, ενώ οι μετροπόντικες θα πιάσουν δουλειά μέσα στο 2019. Τα έργα αναμένεται να διαρκέσουν 7- 8 χρόνια, με το 2025 να είναι μάλλον η χρονιά σταθμός όπου προβλέπεται η λειτουργία του πρώτου τμήματος της Γραμμής 4.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ