Στην αγορά γύρου εισέρχεται η Creta Farms

Στην αγορά γύρου εισέρχεται η Creta Farms

 

Σε αναδιάρθρωση του δανεισμού της προχωρά η Creta Farms μετά και την τυπική συμφωνία με τις τράπεζες Εθνική, Πειραιώς, Eurobank και Alpha Bank.

Η αναδιοργάνωση αφορά στο δανεισμό του oμίλου που έχει συναφθεί με τα τραπεζικά και περιλαμβάνει τα κοινοπρακτικά δάνεια της εταιρείας, τα διμερή δάνεια του Ομίλου, τις χρηματοδοτήσεις factoring και Leasing.

Η συμφωνία περιλαμβάνει ευμενέστερους χρηματοοικονομικούς όρους για τον Όμιλο όπως σημαντική μείωση επιτοκίου για το σύνολο των ανωτέρω χρηματοδοτήσεων και μεταφορά του μεγαλύτερου μέρους του κεφαλαίου στο τέλος της 4ετίας (balloon payment) για όλες τις μορφές χρηματοδοτήσεων του Ομίλου.

Η ανωτέρω ρύθμιση διασφαλίζει την υλοποίηση όλων των εμπορικών και επενδυτικών σχεδιασμών του Ομίλου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ειδικότερα τη στιγμή που ο Όμιλος στρατηγικά εισέρχεται σε νέες κατηγορίες τροφίμων.

Να σημειωθεί ότι η Creta Farm, συμμετέχοντας στη διεθνή έκθεση FoodExpo, παρουσίασε την εξέλιξη του φρέσκου κρέατος «Εν Ελλάδι» σε «Εν Ελλάδι 2» με σημαντική διαφοροποίηση τόσο στην γεύση όσο και στο άρωμα.

Με το κρέας αυτό ο όμιλος, μετά την πρόσφατη είσοδο στην αγορά επώνυμου χοιρινού νωπού κρέατος ειδικής εκτροφής (αγορά μεγαλύτερη από 1 δισ. ευρώ), πραγματοποιεί την ταυτόχρονη είσοδο και στην κατηγορία του γύρου (αγορά μεγαλύτερη από 1 δισ. ευρώ) και για πρώτη φορά ο καταναλωτής θα συναντήσει επώνυμο ελληνικό χοιρινό κρέας σε ψητοπωλεία.

Με την κίνηση αυτή ο όμιλος πέρα από την αγορά αλλαντικών (μεγέθους περίπου 500 εκ. ευρώ), όπου κατέχει εδραιωμένη ηγετική θέση, εισέρχεται και στην αγορά φρέσκου χοιρινού κρέατος και προϊόντων κρέατος για το ψητοπωλείο (μεγέθους περίπου 2 δισ. ευρώ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ