«Κλειδώνει» ο προτιμητέος επενδυτής για Νηρέα – Σελόντα

«Κλειδώνει» ο προτιμητέος επενδυτής για Νηρέα – Σελόντα

Amerra και Diorasis έχουν καταθέσει τις τελικές προσφορές τους για Νηρεά και Σελόντα, οι οποίες περιείχαν ικανοποιητικές, σύμφωνα με πληροφορίες, βελτιώσεις για την πλευρά των πωλητών

Με την ανάδειξη του προτιμητέου επενδυτή θα ξεκινήσουν οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την πώληση της πλειοψηφικής συμμετοχών που διατηρούν οι τράπεζες σε Νηρέα και Σελόντα.

Έπειτα από τις συναντήσεις με τα στελέχη της Diorasis και Amerra αντίστοιχα, οι σύμβουλοι παρέλαβαν τις βελτιωμένες προτάσεις (final and best offers) των δύο funds, ενημερώνοντας σχετικά τις πωλήτριες τράπεζες, οι οποίες παρέλαβαν τη σκυτάλη για την ολοκλήρωση του Project Nemo, όπως αποκαλείται το εγχείρημα πώλησης των συμμετοχών (79,61% της "Σελόντα" και 74,98% της "Νηρεύς") που διαθέτουν στις δύο εταιρείες.


Οι επικεφαλής των τεσσάρων τραπεζών, Alpha Bank, Εθνική, Eurobank και Πειραιώς, μέτοχοι και κύριοι πιστωτές των Νηρέα και Σελόντα, κλήθηκαν να συναποφασίσουν ποια εκ των δύο προτάσεων για που κατατέθηκαν θεωρείται προτιμητέα.

Στο πλαίσιο αυτό, πηγές αναφέρουν πως «κλείδωσε» σε μεγάλο βαθμό ο προτιμητέος επενδυτής που θα αποκτήσει τον έλεγχο των δύο εταιρειών ιχθυοκαλλιέργειας και ήδη έχει δοθεί το «πράσινο φως» στα credit committees των τραπεζών να προχωρήσουν με την, όπως όλα δείχνουν, επιλεχθείσα προσφορά. Σύμφωνα με τις συγκλίνουσες αρχικές πληροφορίες, η προσφορά της Amerra Capital εμφανίζεται να έχει κριθεί ως προτιμητέα.

Εκτιμάται πως άμεσα, μέσα στα επόμενα 24ωρα και σε κάθε περίπτωση ως το τέλος της εβδομάδας θα υπάρξει η σχετική ενημέρωση για τον προτιμητέο επενδυτή, με τον οποίο οι τράπεζες θα προχωρήσουν και θα ξεκινήσουν αποκλειστικές συζητήσεις προκειμένου να συνυπογραφεί το SPA (share and purchase agreement – σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών), το πιθανότερο μέσα στον Απρίλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ