Σε συμφωνία με τις τράπεζες για τα δάνεια προχώρησε η «Σφακιανάκης»

Σε συμφωνία με τις τράπεζες για τα δάνεια προχώρησε η «Σφακιανάκης»


Υπό το βάρος ανεξόφλητων υπόλοιπων δανείων ύψους 302 εκατ. ευρώ στις 30 Ιουνίου 2017, εκ των οποίων ποσό 255 εκατ. αφορά ομολογιακά δάνεια, η εισηγμένη «Σφακιανάκης» κατέληξε σε συμφωνία για την αναχρηματοδότηση των υφιστάμενων κοινοπρακτικών και διμερών δανείων του ομίλου που έληξαν στις 29 Δεκεμβρίου 2017.

Σήμερα, ο εισηγμένος όμιλος απασχολεί 881 άτομα και σύμφωνα με τις τελευταίες λογιστικές καταστάσεις α΄ εξαμήνου 2017, οι ενοποιημένες ζημίες μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα 3,931 εκατ. ευρώ από επίσης ζημίες μετά από φόρους 9,107 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2016.

Επίσης, θα συνεχιστεί και το 2018 η πολιτική περιορισμού των δαπανών του ομίλου, ενώ η δρομολογούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από μόνη της δεν είναι σε θέση να μετατρέψει τα ίδια κεφάλαια από αρνητικά σε θετικά.

Οι κυριότερες δραστηριότητες του ομίλου είναι η εισαγωγή και διανομή αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και ανταλλακτικών Suzuki, φορτηγών Daf και λεωφορείων Temsa, καθώς και η λιανική εμπορία αυτοκινήτων Suzuki, Opel, Ford, Volvo, BMW, Mini, Fiat, Alfa Romeo, Abarth, Renault, Dacia, Nissan, Skoda και των μοτοσικλετών Suzuki και BMW.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ