Μέσα Μαρτίου οι δεσμευτικές προσφορές για Forthnet

Μέσα Μαρτίου οι δεσμευτικές προσφορές για Forthnet

Παράταση μέχρι τα μέσα 12 Μαρτίου, πήρε η διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή για τη Forthnet

Η διαδικασία που προωθείται υπό τον συντονισμό της Nomura, που λειτουργεί για λογαριασμό των τεσσάρων πιστωτριών τραπεζών -Εθνικής, Πειραιώς, Alpha και Attica-, βρίσκεται σε τελικό στάδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ολοκληρωθεί οι παρουσιάσεις στους ενδιαφερομένους οι οποίοι έχουν ξεκινήσει τους υπολογισμούς τους για την αποτίμηση της αξίας της εταιρείας προκειμένου να συντάξουν την προσφορά τους. Η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι ότι οι δεσμευτικές προσφορές θα προϋποθέτουν «κούρεμα» των δανειακών υποχρεώσεων της εισηγμένης.

Αρχικό ενδιαφέρον για τη Fotrhnet, εκτός από τις Vodafone και Wind οι οποίες είναι και μέτοχοι της εισηγμένης έχουν εκδηλώσει το Apollo Global Management, η Providence, η οποία συνδέεται με τον όμιλο Antenna, η Pillarstone, η Odyssey Consulting Management και η Golden Tree Asset Management, εκ των βασικών μετόχων της Wind.

Να σημειωθεί ότι οι Vodafone και Wind μέχρι στιγμής διεκδικούν από κοινού τη Forthnet, χωρίς να είναι προφανές το πώς θα κινηθούν εφόσον εν τέλει είναι αυτές που θα την εξαγοράσουν. Τη διαδικασία πώλησης της Forthnet «τρέχουν» οι πιστώτριες τράπεζες (Πειραιώς, Attica Bank, Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank) ως κάτοχοι του 32% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης και με τη βοήθεια της Nomura International.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ