Τον Μάιο ολοκληρώνεται το deal για τη Cyta

Τον Μάιο ολοκληρώνεται το deal για τη Cyta

 

Σε τρεις μήνες το αργότερο θα έχει δοθεί το πράσινο φως από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) στη Vodafone για την εξαγορά - συγχώνευση της Cyta Ελλάδος.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΕΤΤ, στις 22 Φεβρουαρίου 2018 της γνωστοποιήθηκε η συναλλαγή με την οποία η Vodafone εξαγοράζει το σύνολο των μετοχών της Cyta, έναντι τιμήματος 118 εκατ. ευρώ. Θεωρητικά, εφόσον δεν υπάρξει η ανάγκη για πολλές διευκρινίσεις επί των στοιχείων που έχουν κατατεθεί στην Επιτροπή, η διαδικασία έγκρισης μπορεί να προχωρήσει και νωρίτερα από τους τρεις μήνες, που είναι το ανώτερο από τη στιγμή που ο σχετικός φάκελος θα θεωρηθεί πλήρης.

Όσον αφορά τη Forthnet, έχουν ολοκληρωθεί οι παρουσιάσεις στους ενδιαφερομένους οι οποίοι έχουν ξεκινήσει τους υπολογισμούς τους για την αποτίμηση της αξίας της εταιρείας προκειμένου να συντάξουν την προσφορά τους. Η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι ότι οι δεσμευτικές προσφορές θα προϋποθέτουν «κούρεμα» των δανειακών (πιθανότατα και των υπολοίπων) υποχρεώσεων της εισηγμένης.

Αρχικό ενδιαφέρον για τη Fotrhnet, εκτός από τις Vodafone και Wind οι οποίες είναι και μέτοχοι της εισηγμένης (ελέγχουν μαζί περίπου το ένα τέταρτο του μετοχικού της κεφαλαίου), έχουν εκδηλώσει το Apollo Global Management, η Providence, η οποία συνδέεται με τον όμιλο Antenna, η Pillarstone, η Odyssey Consulting Management και η Golden Tree Asset Management, εκ των βασικών μετόχων της Wind.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ