Έρχονται αυξήσεις «φωτιά» στα κινητά τηλέφωνα

Έρχονται αυξήσεις «φωτιά» στα κινητά τηλέφωνα

Έρχονται νέες αυξήσεις στα τιμολόγια κινητής τηλεφωνίας. Οι νέες αυξήσεις ευθυγραμμίζονται αυτή τη φορά με το Νέο Γενικό Κανονισμό της ΕΕΤΤ και δεν θα εφαρμοστούν για συμβόλαια που είναι σε ισχύ. Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό απαγορεύεται να πραγματοποιηθεί αύξηση του παγίου ή μείωση οποιασδήποτε υπηρεσίας του πακέτου υπηρεσιών (όπως λεπτά χρόνου ομιλίας, αριθμός SMS/MMS και όγκος δεδομένων) το οποίο περιλαμβάνεται στο πάγιο εντός του ορισμένου χρόνου της σύμβασης, για τις περιπτώσεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου κι ανεξαρτήτως του αν υπάρχει επιδότηση συσκευής ή έκπτωση παγίου.

H Cosmote αναφέρει ότι τα νέα τιμολόγιά της θα ισχύσουν από 1ης Απριλίου 2018 και η Vodafone από 27 Μαρτίου 2018.

Και οι δύο εταιρείες θα αυξήσουν το κόστος για ένα sms κατά περίπου 47% στα 0,25 ευρώ. Και στις δύο εταιρείες το κόστος κλήσης στον τηλεφωνητή για τη λήψη μηνυμάτων πάει από τα 0,40 ευρώ στα 0,50 ευρώ.

Η Cosmote αυξάνει επίσης κατά 10% τη χρέωση ομιλίας ανά μονάδα χρόνου και 28% τα δεδομένα ανά MB για τις υπηρεσίες εκτός παγίου.

Η χρέωση μηνιαίου πακέτου Mobile Basic πάει από τα 2,8 στα 4,9 ευρώ το μήνα.

Η Vodafone αυξάνει τις χρεώσεις για το δίκτυο εκτός Ε.Ε. Και κατά 1 ως 2 ευρώ ονομαστικές τιμές για τα πακέτα ιδιωτών, ενώ πιο μεγάλες θα είναι οι χρεώσεις για τα πακέτα προς επιχειρήσεις (από 1,79 ως 6,30 ευρώ το μήνα). Η εταιρεία αυξάνει παράλληλα κατά 1,5 ευρώ το μήνα κάθε πακέτο ευρυζωνικής σύνδεσης μέσω κινητού.

Η Wind δεν θα αυξήσει τα τιμολόγια της δεδομένου ότι η εταιρεία επέβαλε αυξήσεις τον Νοέμβριο του 2017 και πριν από την εφαρμογή του νέου κανονισμού αδειών της κινητής τηλεφωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ