Σε Κροατία και Σλοβενία επεκτείνεται η Παπαστράτος

Ξεκίνησε η παραγωγή του IQOS

Σε Κροατία και Σλοβενία επεκτείνεται η Παπαστράτος

Διευρύνεται το cluster των χωρών ευθύνης της «Παπαστράτος» στη Νοτιοανατολική Ευρώπη με αποτέλεσμα να αποτελείται από επτά χώρες και συγκεκριμένα: Ελλάδα, Κύπρος, Μάλτα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κροατία και Σλοβενία.

Η απόφαση της Philip Morris International (PMI) να θέσει την Παπαστράτος επικεφαλής σε δυο ακόμη χώρες (ήδη έχει την ευθύνη, εκτός από την Ελλάδα, για τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Κύπρο και τη Μάλτα), έρχεται σε μια χρονική στιγμή που ολοκληρώνεται η μεγάλη επένδυση της εταιρείας, ύψους 300 εκατ. ευρώ, για τη μετατροπή του εργοστασίου της στον Ασπρόπυργο σε μονάδα αποκλειστικής παραγωγής των θερμαινόμενων ράβδων καπνού HEETS για το IQOS. Η νέα αυτή εξέλιξη στο cluster ενισχύει περαιτέρω τον στρατηγικό ρόλο της Παπαστράτος στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Αυτή η νέα εξέλιξη στο cluster ενισχύει περαιτέρω το στρατηγικό ρόλο της «Παπαστράτος» στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Στο μεταξύ προχωρά και η επένδυση της Παπαστράτος για την μετατροπή του εργοστασίου της στον Ασπρόπυργο σε μονάδα αποκλειστικής παραγωγής των θερμαινόμενων ράβδων καπνού HEETS για το ΙQOS, τα οποία κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος στην αγορά. Σύμφωνα με ανώτατη πηγή της εταιρείας το μερίδιο αγοράς των ράβδων καπνού το τελευταίο τρίμηνο έφθασε το 2,8% με τις πωλήσεις των συσκευών IQOS να έχουν ξεπεράσει τις 100.000 στη χώρα μας. Τα σημεία πώλησης των συσκευών σε όλη την Ελλάδα έχουν ξεπεράσει τα 25.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ