Οι 9 μνηστήρες για τη Εγνατία Οδό

Ακολουθεί η αξιολόγηση των προσφορών

Οι 9 μνηστήρες για τη Εγνατία Οδό

Σημαντικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε στην πρώτη φάση του διαγωνισμού για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού. Ενδιαφέρον εκδήλωσαν 9 επενδυτικά σχήματα. Μεταξύ των κοινοπραξιών περιλαμβάνονται συμπράξεις ελληνικών με μεγάλους ξένους ομίλους, ενώ δεν λείπουν και τα ονόματα εκπλήξεις.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ, με τη συμμετοχή 9 επενδυτικών σχημάτων έληξε το απόγευμα της Παρασκευής η προθεσμία για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος (α' φάση), για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού.

Μεταξύ των εννέα υποψηφίων είναι ισχυροί εγχώριοι και ξένοι κατασκευαστικοί όμιλοι, διαχειριστές οδικών αξόνων, αλλά και πρωτοεμφανιζόμενοι στον τομέα των παραχωρήσεων οδικών αξόνων όπως η κοινοπραξία που απέκτησε τον ΟΛΘ με τη συμμετοχή της γερμανικής Deutsche Invest Equity Partners και του ομίλου Σαββίδη, η κοινοπραξία του ομίλου Κοπελούζου με την κινεζική Sichuan, καθώς και επενδυτικοί όμιλοι όπως η Aberdeen European Infrastructure Partners που συμμετέχει στην κοινοπραξία της J&P ΑΒΑΞ, καθώς και ο αυστραλιανός κολοσσός των επενδύσεων σε υποδομές Macquarie μέσω δύο επενδυτικών funds που τοποθετούνται στην Ευρώπη.

Αναλυτικά, ενδιαφέρον εκδήλωσαν οι εξής:

1. ANAS International Enterprise S.p.A.

2. ROADIS Transportation Holding S.L.U. - ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.

3. VINCI HIGHWAYS S.A.S - VINCI CONCESSIONS S.A.S - MYTILINEOS HOLDINGS S.A."

4. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - EGIS PROJECTS S.A.

5. DEUTSCHE INVEST EQUITY PARTNERS GMBH - DIMERA LTD

6. SICHUAN COMMUNICATIONS INVESTMENT GROUP CO., LTD - DAMCO ENERGY S.A.

7. NORTHERN GREECE CORRIDOR CONSORTIUM" [Intertoll Capital Partners B.V. / J&P - AVAX S.A. / Aberdeen European Infrastructure Partners II LP]

8. FREYJA HOLDINGS SARL" [Macquarie European Infrastructure Fund 5 L.P. / Macquarie European Infrastructure Fund 5 SCSp]

9. ΔΙΟΛΚΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΤΕ

Οι σύμβουλοι αξιοποίησης αναλαμβάνουν να αξιολογήσουν τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος και στη συνέχεια να υποβάλουν την εισήγησή τους προς το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ