Το εταιρικό ομόλογο της BSB, οι επιδόσεις και οι στόχοι

Το εταιρικό ομόλογο της BSB, οι επιδόσεις και οι στόχοι

 

Στην έκδοση εταιρικού ομόλογου με δημόσια προσφορά και εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο θα προχωρήσει μέσα στο επόμενο διάστημα ο όμιλος B&F (ΒSΒ) με στόχο την συγκέντρωση κεφαλαίων έως 25 εκατ. ευρώ.

Ο σχετικός φάκελος έχει ήδη κατατεθεί στις αρμόδιες αρχές της κεφαλαιαγοράς και εκτιμάται ότι εντός των ερχόμενων μηνών θα πραγματοποιηθεί η δημόσια προσφορά.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν, σύμφωνα με το στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας, θα αξιοποιηθούν τόσο την υποκατάσταση υφιστάμενου δανεισμού, όσο και την οργανική ανάπτυξη του ομίλου στις αγορές του εξωτερικού και στην Ελλάδα.

O κύριος στόχος του ομίλου που διαθέτει και διαχειρίζεται δύο γνωστά brands - αλυσίδες καταστημάτων, τα BSB και Lynne, αποτελούν οι αγορές του εξωτερικού και η εδραίωση των εμπορικών σημάτων του στις νευραλγικές ευρωπαϊκές αγορές όσον αφορά στα προϊόντα μόδας όπως η ισπανική, η ιταλική, η γερμανική και η γαλλική.

Ο όμιλος δραστηριοποιείται στις χώρες: Ρουμανία, Κύπρο, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία,Ανδόρα, Αυστρία, Πορτογαλία, Τουρκία, Βουλγαρία, Αρμενία, Αλβανία, Κόσοβο, Ισραήλ, Λίβανο, Ρωσία, Αίγυπτο και Ιαπωνία. Επιπλέον, διαθέτει παρουσία μέσω χονδρικής σε 600 σημεία πώλησης (σε multi brand καταστήματα) και σε μεγάλα δημοφιλή εμπορικά κέντρα όπως το La Rinascente στο Μιλάνο, τα Coin Department Stores στην Ιταλία και το Yeans Halle στη Γερμανία.

Ο όμιλος αποτελείται από δύο brands/αλυσίδες καταστημάτων: BSB και Lynne και αριθμεί στο σύνολο του 142 καταστήματα, εκ των οποίων τα 98 βρίσκονται στην Ελλάδα (56 είναι εταιρικά και 42 franchise) και τα 44 βρίσκονται στο εξωτερικό (21 εταιρικά και 23 franchise).

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις του 2016, η εταιρεία σημείωσε πωλήσεις που ανήλθαν σε 63,3 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 11,3%, σε σχέση με το 2015. Αντίστοιχη ήταν η βελτίωση που παρατηρήθηκε στο EBITDA και στα αποτελέσματα προ φόρων που διαμορφώθηκαν σε 11,3 εκατ. Ευρώ και 7,4 εκατ. ευρώ αντίστοιχα και σημείωσαν αύξηση κατά 30,5% και 58,9% από τα αντίστοιχα μεγέθη του 2015.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ