Αντιστροφή μέτρηση για την πώληση Νηρέα και Σελόντα

Αντιστροφή μέτρηση για την πώληση Νηρέα και Σελόντα

 

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον η πώληση των δύο μεγαλύτερων ιχθυοκαλλιεργειών της χώρας, των Νηρέα και Σελόντα. Έπειτα από συνεχείς διαπραγματεύσεις με το σχήμα των συμβούλων του διαγωνισμού, οι δύο βασικοί υποψήφιοι επενδυτές, Amerra Capital και Diorasis International, προχωρούν στην κατάθεση βελτιωμένων προσφορών για την απόκτηση των πλειοψηφικών συμμετοχών που διατηρούν οι τράπεζες στις δύο εταιρείες.

Τα δύο κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών, Amerra και Diorasis, επικράτησαν σε μια πολύμηνη διαγωνιστική διαδικασία που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι. Τότε, αρχικό ενδιαφέρον επέδειξαν αρχικά 40 επενδυτικά σχήματα.

Στο στάδιο της κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών πέρασαν έξι ενδιαφερόμενοι και από αυτούς, τα Amerra και Diorasis έφθασαν να περιλαμβάνονται στην τελική short list των υποψηφίων με τους οποίους θα ξεκινούσαν οι τελικές συζητήσεις.

Οι διαπραγματεύσεις επί σημείων και όρων των προσφορών τους έχουν ολοκληρωθεί και αναμένεται να τεθούν στην κρίση των συμβούλων και ακολούθως να παρουσιαστούν στις πωλήτριες τράπεζες. Ήδη έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή ευρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή των συμβούλων του διαγωνισμού και υψηλόβαθμων τραπεζικών στελεχών. Σε αυτή, αφού αποτυπωθούν τα μέχρι σήμερα δεδομένα, θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα, εάν δηλαδή θα υπάρξει και νέος γύρος διαπραγμάτευσης, ώστε μέσα στο επόμενο διάστημα να "κλειδώσει” η απόφαση για τον προτιμώμενο πλειοδότη.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο Amerra Capital και Diorasis International έχουν ήδη επενδύσει στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών στη χώρα μας, εξαγοράζοντας τις Ανδρομέδα και Bitsakos Aquaculture αντίστοιχα. Γενικώς, θεωρούνται σχήματα που εκτός από το χρηματοοικονομικό κομμάτι έχουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία να «τρέξουν» τους δύο ομίλους, που έτσι κι αλλιώς αποτελούν ισχυρά brand στον κλάδο, διεθνώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ