Ενδιαφέρον από ξένο fund για την ΕΒΖ

Σφίγγει συνεχώς ο κλοιός γύρω από την εταιρεία

Ενδιαφέρον από ξένο fund για την ΕΒΖ


Ένα νέο επενδυτικό ενδιαφέρον ήρθε πάλι στο προσκήνιο για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.
Το όνομα που κομίζει το ενδιαφέρον ενός επενδυτικού fund που διαχειρίζεται και ελβετικά κεφάλαια, είναι του Lukas Fecker, ενός διαχειριστή κεφαλαίων και CEO της holding «Innovation Brain» που εστιάζει στην αναδιοργάνωση τραπεζικών τμημάτων που χρηματοδοτούν το εμπόριο και τα commodities.

Ο συγκεκριμένος διαχειριστής, ως εκπρόσωπος, είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ΕΒΖ σαν όμιλο, όταν ήταν σε εξέλιξη ο διαγωνισμός πώλησης των δύο θυγατρικών στη Σερβία. Τότε, του είχε γίνει η σύσταση να απευθυνθεί στον εκκαθαριστή της ΑΤΕ- βασικό μέτοχο της ΕΒΖ- και στο υπουργείο Οικονομίας. Οι πληροφορίες θέλουν το όνομα του κ. Fecker να επανέρχεται στο προσκήνιο.

Και μέσα σε όλα αυτά χρονική προθεσμία από τους τευτλοπαραγωγούς, μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, ζήτησε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Παναγιώτης Αλεξάκης, καθώς, όπως δήλωσε, έως τότε θα είναι σε θέση να τους ενημερώσει τι μέλει γενέσθαι με την εταιρεία και την παραγωγική της δραστηριότητα.

Σύμφωνα με δηλώσεις παραγωγών, ο πρόεδρος της ΕΒΖ υποσχέθηκε ότι τουλάχιστον το 40% των οφειλομένων, είναι εξασφαλισμένο και, αφού «πέσουνε κάποιες υπογραφές», θα έρθουν τα χρήματα από τις θυγατρικές της Σερβίας. Τα υπόλοιπα 6,2 εκατ. ευρώ, προσπαθούν να τα εξασφαλίσουν με διαπραγματεύσεις, με μεγάλους οίκους, για να μη «σκοτώσει» η εταιρεία τη ζάχαρη σε χαμηλές τιμές. Αν δεν το επιτύχει αυτό ως την Παρασκευή, η πώληση θα γίνει έστω και σε χαμηλότερες τιμές, ως την ερχόμενη Παρασκευή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ