Στην τελική ευθεία το γήπεδο της ΑΕΚ

Μια σημαντική εξέλιξη θα δρομολογηθεί τις επόμενες ημέρες

Στην τελική ευθεία το γήπεδο της ΑΕΚ

 


Στην τελική ευθεία για την επιλογή του κατασκευαστικού ομίλου που θα αναλάβει την εκτέλεση του έργου ανέγερσης του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκονται οι υπεύθυνοι του έργου.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 32 εκατ. ευρώ, ποσό διόλου αμελητέο στην παρούσα συγκυρία, κατά την οποία καταγράφεται ένδεια έργων στον κατασκευαστικό κλάδο. Η έναρξη της δεύτερης φάσης της κατασκευής δρομολογείται για τις προσεχείς εβδομάδες, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

Εν αναμονή της ανακοίνωσης για την εταιρεία που θα αναλάβει τη δεύτερη φάση κατασκευής της «Αγια-Σοφιάς», μια ακόμα βασική παράμετρος του έργου μπαίνει στην τελική ευθεία.

Όπως έγινε λοιπόν γνωστό, η έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την υπογειοποίηση συμπεριλαμβάνεται στα θέματα που θα συζητηθούν την προσεχή Πέμπτη (15:30) στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Κάτι που σημαίνει ότι παράλληλα με τις εργασίες για το γήπεδο θα αρχίσει να προχωρά και το συγκεκριμένο έργο, που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για το πρότζεκτ της «Αγια-Σοφιάς»

Υπενθυμίζεται ότι το γήπεδο της ΑΕΚ θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο 29,1 στρεμμάτων. Tο κτίριο του γηπέδου θα έχει κάλυψη 13.230 τετραγωνικά μέτρα, έκταση 29.505 τετραγωνικά και μέγιστο ύψος 20,30 μέτρα (4 όροφοι). Επίσης θα περιλαμβάνει ακόμα 14.313 τ.μ. υπογείων χώρων (180 θέσεις στάθμευσης). Στην άδεια δόμησης περιλαμβάνεται και η άδεια για την κοπή 53 δέντρων από το Aλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, καθώς επετράπη η «θυσία» περίπου έξι στρεμμάτων για το γήπεδο και τη διάνοιξη δρόμου περιμετρικά αυτού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ