Κι άλλο χρόνο ζητά η Exin: Αναζητά επενδυτές

Κι άλλο χρόνο ζητά η Exin: Αναζητά επενδυτές

Νέα διορία έως τις 21 Φεβρουαρίου ζήτησε η Exin προκειμένου να οριστικοποιήσει το μετοχικό σχήμα που θα χρηματοδοτήσει την εξαγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

 

Η εταιρεία που πλειοδότησε στον διαγωνισμό πώλησης του 75% της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της χώρας δήλωσε στην Τράπεζα της Ελλάδος ότι θα είναι σε θέση να καταθέσει πλήρη φάκελο στις 21 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για άλλη μια παράταση από πλευράς Exin από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η J. Calamos Asset Management γνωστοποίησε την απόφασή της να μη βάλει τα λεφτά τα οποία είχε δεσμευτεί αρχικά στην απόκτηση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Το τελευταίο ορόσημο που είχε θέσει η Exin για κατάθεση πλήρους φακέλου ως τα τέλη Ιανουαρίου παρήλθε άπραγο καθώς η εταιρεία με επιστολή της ενημέρωσε την TτE ότι συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με δυνητικούς επενδυτές

Να σημειωθεί ότι αν η TτE θέλει δύο μήνες για να ελέγξει έναν πλήρη φάκελο, και αυτός κατατεθεί στις 21 Φεβρουαρίου, η έγκριση θα απαιτήσει χρόνο ως τα τέλη Απριλίου, ενώ θα πρέπει να ακολουθήσει η συναλλαγή.

Για να προλάβει η συναλλαγή να συνυπολογισθεί στη διαδικασία εποπτικής αξιολόγησης (SREP), που θα ακολουθήσει το stress test, θα πρέπει να διενεργηθεί ως τις αρχές Μαΐου. Πρόκειται πλέον για ένα χρονοδιάγραμμα που δείχνει εξαιρετικά σφικτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ