Η «ναυμαχία» των 10 για τη Μαρίνα Αλίμου - Το who is who

Ισχυρά επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον στην πρώτη φάση του διαγωνισμού

Η «ναυμαχία» των 10 για τη Μαρίνα Αλίμου - Το who is who

Με τη συμμετοχή 10 επενδυτικών σχημάτων έληξε η προθεσμία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος (α' φάση) για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Αλίμου. Το ενδιαφέρον που παρουσιάζεται είναι ισχυρό δεδομένου ότι η μαρίνα του Αλίμου είναι η μεγαλύτερη των Βαλκανίων με 1.100 θέσεις ελλιμενισμού

 

Διαθέτει χερσαία ζώνη περίπου 210 στρεμμάτων, όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις συντήρησης και υποστήριξης σκαφών, θέσεις στάθμευσης, χώροι πρασίνου και άλλες υποδομές.

Οι επενδυτές έχουν δικαίωμα να κατασκευάσουν νέα κτίρια και να εκσυγχρονίσουν τα υπάρχοντα, καθώς και να αυξήσουν τις θέσεις για σκάφη.

Η μαρίνα της Χίου βρίσκεται στην ανατολική ακτή του νησιού, σε απόσταση 2,5 χλμ. από το κεντρικό λιμάνι και 6 χλμ. από το αεροδρόμιο και με κατάλληλη διαμόρφωση θα μπορεί να εξυπηρετήσει τουλάχιστον 170 σκάφη. 

 

 


Ειδικότερα, ενδιαφέρον εκδήλωσαν οι εξής:
1. Κάσος Κτηματική Τουριστική και Εμπορική Ανώνυμη Εταιρεία.
Η Κάσος Κτηματική Τουριστική και Εμπορική Α.E. λειτουργεί ως ιδιοκτήτης/ διαχειριστής του ξενοδοχείου Alimounda Mare, ενός ξενοδοχείου 5 αστέρων που βρίσκεται στο νησί της Καρπάθου.
2. Άκτωρ Παραχωρήσεις Ανώνυμη Εταιρεία και Tek-Art Kalamis ve Fenerbahce Marmara Turizm Tesisleri, A.S.
Η Άκτωρ Παραχωρήσεις δραστηριοποιείται στις παραχωρήσεις και Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και αποτελεί μέλος του ομίλου Ελλάκτωρ. Η Ελλάκτωρ είναι ένας πολυσχιδής κατασκευαστικός όμιλος με έδρα την Ελλάδα και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και διεθνώς σε διάφορους κλάδους υποδομών (π.χ. αυτοκινητόδρομοι, διαχείριση στερεών αποβλήτων), στις κατασκευές, στην ανάπτυξη ακινήτων και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
H Tek-Art Kalamis ve Fenerbahce Marmara Turizm Tesisleri, A.S. είναι θυγατρική της Setur Marinas και μέλος του ομίλου Koç, ενός βιομηχανικού ομίλου με έδρα την Τουρκία, με επενδύσεις σε τομείς όπως η ενέργεια, η αυτοκινητοβιομηχανία, τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Η Setur Marinas διαχειρίζεται μια σειρά από μαρίνες στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου (π.χ. Μυτιλήνη, Γιάλοβα, Μαρμαρίς, Κουσάντασι και άλλες περιοχές).
3. Ιντρακόμ Κατασκευές Ανώνυμη Εταιρεία Τεχνικών Έργων και Μεταλλικών Κατασκευών.
Η Intrakat, μέλος του ομίλου Intracom, δραστηριοποιείται στον τομέα των κατασκευών, με έδρα στην Ελλάδα και με διεθνή παρουσία. Διαθέτει παρουσία στην ανάπτυξη υποδομών, τις εμπορικές και βιομηχανικές κατασκευές, την κατασκευή μεταλλικών κατασκευών, καθώς και έργα τηλεπικοινωνιών, ανανεώσιμης ενέργειας, περιβαλλοντικής διαχείρισης και ανάπτυξης ακινήτων για τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
4. Α.Τ.Ε.Σ.Ε. Ανώνυμη Τεχνική Εμπορική Συμβουλευτική Ναυτιλιακή Ξενοδοχειακή Εταιρεία - Ιδιωτική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών Ασφαλείας.
Η Α.Τ.Ε.Σ.Ε. είναι ελληνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1998. Δραστηριοποιείται σε συστήματα άμυνας και ασφάλειας, υλοποίησης έργων συμβούλων και υψηλής τεχνολογίας, ΣΔΙΤ, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στην ανάπτυξη ακινήτων και τις κατασκευές.
5. Πόρτο Καρράς Α.Ε.
Η Πόρτο Καρράς διαχειρίζεται ένα θέρετρο στη Χαλκιδική που διαθέτει ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, μαρίνα, καθώς και πλήθος άλλων εγκαταστάσεων όπως γήπεδο golf, καζίνο, εστιατόρια, spa, οινοποιείο
6. ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Συλλογικής και κοινωνικής ωφέλειας για την ανάπτυξη, αξιοποίηση και εκμετάλλευση δομών ελλιμενισμού σκαφών
7. Κοινοπραξία Port Adhoc SAS - Dream Yacht Mediterranee - J&P Avax S.A.
Η Port Adhoc SAS διαθέτει και εκμεταλλεύεται λιμάνια και μαρίνες για δίκτυα θαλάσσιων και μηχανοκίνητων σκαφών. Λειτουργεί το Port Napoleon, τη μαρίνα Bayonne / Anglet, τη μαρίνα Leucate, τη μαρίνα Paimpol, τη μαρίνα Port-Medoc, τη μαρίνα St-Nazaire-sur-Charente και τη μαρίνα Soubise. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2004 και εδρεύει στο Παρίσι της Γαλλίας.
Η Dream Yacht Mediterranee είναι εταιρεία που ειδικεύεται στις υπηρεσίες ενοικίασης και πωλήσεων γιοτ (με περισσότερα από 900 μοντέλα διαθέσιμα). Συμμετέχει επίσης στην οργάνωση κρουαζιέρων με περισσότερους από 45 προορισμούς στον κόσμο.
Η J&P Avax δραστηριοποιείται σε έργα παραχωρήσεων / Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα καθώς και στον κατασκευαστικό κλάδο στην Ελλάδα και διεθνώς. Κατασκευάζει έργα πολιτικού μηχανικού, έργα υποδομών, καθώς και ενεργειακά και βιομηχανικά έργα. Επιπλέον, διαθέτει παρουσία στον κλάδο ανάπτυξης ακινήτων.
8. Aviareps - Cosmos Ένωση Εταιρειών.
H Aviareps Hellas προσφέρει υπηρεσίες υποστήριξης πτητικών λειτουργιών, ελέγχου φόρτωσης, φόρτωσης αεροσκαφών, ταξινομήσης αποσκευών, ασφάλειας και μεταφοράς πληρωμάτων υπό καθεστώς δικαιοχρησίας από τη Swissport, ενός διεθνούς ομίλου παροχής υπηρεσιών εδάφους αεροδρομίων.
9. Ένωση Εταιρειών Archirodon Group NV - A1 Yacht Trade Consortium Α.Ε. - Στήριξης τεχνική Α.Ε.
Η Archirodon είναι μία πολυσχιδής κατασκευαστική εταιρεία που δραστηριοποιείται διεθνώς σε έργα υποδομών. Η μητρική της εταιρεία εδρεύει στην Ολλανδία.
Η Α1 Yacht Trade Consortium δραστηριοποιείται στον κλάδο του yachting προσφέροντας υπηρεσίες σχετικές με την πρακτόρευση μεγάλων σκαφών, της μεσητείας και της ναύλωσης σκαφών αναψυχής, καθώς και την πλήρη διαχείρισή τους. Η εταιρεία είναι συνεργάτης της BWA Yachting και η αποστολή της είναι να διευκολύνει τη διασύνδεση της Ελλάδας με ένα δίκτυο γραφείων που παρέχουν υπηρεσίες yachting σε όλη τη Μεσόγειο και πέραν αυτής.
Η εταιρεία «Στήριξης τεχνική Α.Ε.» ιδρύθηκε το 1997. Από τότε μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται με έδρα τη Ρόδο στην εκτέλεση Δημοσίων και Ιδιωτικών έργων ενός ευρύτατου φάσματος, μεγάλων προϋπολογισμών και σύνθετης τεχνογνωσίας, στην Ελλάδα, την Κύπρο και σε χώρες της Μεσογείου. Η Στήριξης τεχνική Α.Ε. κατέχει εργοληπτικό πτυχίο 4ης τάξης από το Υπουργείο Δημοσίων Έργων καλύπτοντας έτσι τις προϋποθέσεις συμμετοχής της σε διαγωνισμούς δημοπράτησης μεγάλων δημοσίων έργων.
10. Lamda Dogus Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών και Αξιοποίησης Τουριστικών Λιμένων.
Η Lamda Dogus αποτελεί βασικό μέτοχο της Lamda Flisvos Holding με 61% και συστάθηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής σημασίας συνεργασία του Ομίλου Lamda Development SA με την εταιρία D-Marine Investments Holding B.V. του Ομίλου DOGUS, στην οποία οι δυο ομίλου συμμετέχουν από κοινού.
Οι σύμβουλοι αξιοποίησης αφού αξιολογήσουν τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, θα υποβάλουν την εισήγησή τους προς το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ