Επενδυτικά funds θέλουν τους λιγνίτες της ΔΕΗ

Επενδυτικά funds θέλουν τους λιγνίτες της ΔΕΗ

Ισχυρό ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί για τις τέσσερις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ στη Μελίτη της Φλώρινας και στη Μεγαλόπολη της Αρκαδίας.


Οι πρώτες ενδείξεις του market test, το οποίο διενήργησε η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θέλουν να απάντησαν στο ερωτηματολόγιό της θετικά ως προς τη συμμετοχή στον διεθνή διαγωνισμό 15 επενδυτές.

Αν αυτό το πρωταρχικό και μη δεσμευτικό ενδιαφέρον μετατραπεί στο τέλος της διαδρομής και σε υποβολή τιμήματος δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο. Εξαρτάται από τα τεχνικοοικονομικά στοιχεία των τεσσάρων μονάδων, την πολιτική της ΕΕ που προωθεί την απανθρακοποίηση της παραγωγής ενέργειας με τη διείσδυση όλο και περισσότερων ΑΠΕ, αλλά και τις κινήσεις που θα κάνει η ΔΕΗ με τις υπόλοιπες λιγνιτικές μονάδες που θα μείνουν στο χαρτοφυλάκιό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νομοθέτηση των αναγκαίων πράξεων για την απόσχιση και πώληση των μονάδων περίπου τον Μάρτιο. Εκεί θα επιδιώξει να διασφαλίσει τις περίπου 1.500 θέσεις εργασίας σε Μελίτη και Μεγαλόπολη, καθώς και να ξεκαθαρίσει διάφορες αδειοδοτικές εκκρεμότητες των μονάδων και των ορυχείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ