Τι θα αποκτήσει ο νικητής στον διαγωνισμό για την Forthnet

Έντονο παρασκήνιο

Τι θα αποκτήσει ο νικητής στον διαγωνισμό για την Forthnet


Στις 23 Φεβρουαρίου εκπνέει η προθεσμία για την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών από την πλευρά των ενδιαφερομένων για την Forthnet.

Ο πλήρης έλεγχος της εταιρείας είναι προς πώληση καθώς οι πιστώτριες τράπεζες έχουν αποφασίσει να πουλήσουν τόσο τη συμμετοχή τους στην εταιρεία, η οποία ανέρχεται πλέον σε 32,8%, όσο και τις υπόλοιπες ομολογίες που διαθέτουν καθώς και τις δανειακές υποχρεώσεις του γνωστού τηλεπικοινωνιακού παρόχου. Ο νικητής της διαδικασίας, την οποία «τρέχει» η Nomura International, θα αποκτήσει το 70% της Forthnet.

Σύμφωνα με πληροφορίες εφτά είναι τα ενδιαφερόμενα σχήματα. Ένα εξ αυτών αποτελείται από τις Vodafone Ελλάδος και Wind Ελλάς, οι οποίες κινούνται μαζί.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν έξι επενδυτικά funds που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και φέρονται να συμμετέχουν στη διαδικασία του due diligence. Τα ενδιαφερόμενα funds είναι το Apollo Global Management, η Providence, η Pillarstone, η Odyssey Consulting Management, η Golden Tree Asset Management και η Cyrus. Η Providence φέρεται να συνεργάζεται με τον όμιλο Antenna, ενώ το Golden Tree και Cyrus είναι δύο εκ των τριών βασικών μετόχων της Wind Ελλάς.

Η «μάχη» πάντως των ενδιαφερομένων έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι η Odyssey Consluting Management, μία εταιρεία που εδρεύει στην Κύπρο αλλά φέρεται να ελέγχεται από Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες, ζητά τον αποκλεισμό των Golden Tree, Cyrus και Providence, υποστηρίζοντας πως δεν έχουν καταθέσει δεσμευτικές προσφορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ