«Παπαστράτος»: Οι μηχανές στο φουλ για την παραγωγή IQOS

Τις επόμενες ημέρες ξεκινά η παραγωγή

«Παπαστράτος»: Οι μηχανές στο φουλ για την παραγωγή IQOS

 

 


Και επίσημα ξεκινά τις επόμενες ημέρες η παραγωγή για τα νέα προϊόντα θερμαινόμενου καπνού IQOS στο εργοστάσιο της «Παπαστράτος», καθώς τα τελευταία εικοσιτετράωρα γίνονται οι τελικές δοκιμές των υπερσύγχρονων γραμμών παραγωγής.

Το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο αποτελεί παγκοσμίως το τρίτο εργοστάσιο της μητρικής Philip Morris International μετά την Ελβετία και την Ιταλία, για την παραγωγή ράβδων καπνού.

Στη μονάδα του Ασπροπύργου δημιουργήθηκαν 2 νέες γραμμές επεξεργασίας καπνού και 10 νέες γραμμές παραγωγής Heats με συνολική παραγωγική δυναμικότητα 20 δισ. ράβδων καπνού ετησίως

Η Philip Morris International και η «Παπαστράτος» συνεχίζουν να απορροφούν και να εξάγουν σε όλον τον κόσμο ελληνικά καπνά ανατολικού τύπου, τα οποία θα καταλαμβάνουν σημαντικό ποσοστό στο χαρμάνι και των νέων ράβδων καπνού.

Σημειώνεται ότι από το 2003 που η Philip Morris International απέκτησε την «Παπαστράτος» έχουν ήδη πραγματοποιήσει επενδύσεις 700 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα και με τη νέα επένδυση το συνολικό ύψος της φθάνει το 1 δισ. ευρώ.

Η επένδυση αυτή των 300 εκατ. ευρώ εντάσσεται στο πλαίσιο της δέσμευσης που έχουν αναλάβει η μητρική Philip Morris International (PMI) και η «Παπαστράτος» για ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου.

Τι είναι το IQOS

Τόσο το IQOS όσο και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι νέα καινοτόμα προϊόντα, που διαφοροποιούνται από τα παραδοσιακά προϊόντα καπνού, καθώς και στα δύο δεν απαιτείται καύση. Ωστόσο έχουν διαφορές με κυριότερη ότι στο IQOS χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη πραγματικός καπνός, ενώ στα ηλεκτρονικά τσιγάρα χρησιμοποιούνται υγρά που περιέχουν νικοτίνη.

Σήμερα το IQOS κυκλοφορεί σε περισσότερες από 30 χώρες ενώ στην Ελλάδα ήρθε το Νοέμβριο του 2016 (Αθήνα) ενώ ακολούθησε τον περασμένο Απρίλιο το λανσάρισμα και στην υπόλοιπη Ελλάδα με 24 σημεία πώλησης μέσω συνεργατών. Αυτή τη στιγμή το μερίδιο αγοράς εκτιμάται ότι είναι στο 2% (εκ των οποίων το 80% χρησιμοποιεί αποκλειστικά το IQOS) ενώ συνολικά το ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει μερίδιο 4 - 5%.

Σε διεθνές επίπεδο εκτιμάται ότι από μερίδιο 1,3% τον περασμένο Μάρτιο, σήμερα το IQOS έχει φτάσει το 3,7% καθώς λανσαρίστηκε σε 11 νέες χώρες, φτάνοντας συνολικά στις 31 χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ