Ποιες εταιρείες διεκδικούν την ανακαίνιση του Athens Ledra

Το ιστορικό του ξενοδοχείου

Ποιες εταιρείες διεκδικούν την ανακαίνιση του Athens Ledra

 

Με το επενδυτικό κλίμα για την απόκτηση ξενοδοχειακών μονάδων εν λειτουργία ζωηρό, επενδυτές έχουν «βάλει στο μάτι» συγκεκριμένες μονάδες.

To ξενοδοχείο «Athens Ledra» επί της Λεωφόρου Συγγρού 115, ύστερα από άγονους πλειστηριασμούς με επισπεύδουσα την Alpha Bank, πέρασε υπό τον έλεγχο της αμερικανικής εταιρείας Hines, με αντικείμενο την ανάπτυξη και διαχείριση ακινήτων, έναντι τιμήματος ύψους 33,05 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, το ξενοδοχείο αποκτήθηκε από τη «Συγγρού 115 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις μονοπρόσωπη ανώνυμη εταιρεία», που αποτελεί σύμπραξη της Henderson Park, της ευρωπαϊκής πλατφόρμας επενδύσεων σε ακίνητα, και της Hines.

Η ξενοδοχειακή μονάδα των 314 δωματίων, όπου υλοποιούνται εργασίες ανακαίνισης της τάξης των 8 εκατ. ευρώ, θα βρίσκεται υπό τη διαχείριση του ομίλου Grecotel και αναμένεται να επαναλειτουργήσει το 2018 ως «Athens Hyatt Regency».

Το ξενοδοχείο, που είχε βγει στο σφυρί το 2014 με τιμή πρώτης εκκίνησης 41,1 εκατομμυρίων ευρώ, κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 από τον επιχειρηματία Γιώργο Παρασκευαΐδη. Για διάστημα 30 ετών, η διαχείρισή του ανήκε στην αλυσίδα Marriott International, η οποία αποχώρησε τον Νοέμβριο του 2013. Από τον Ιανουάριο του 2014 το ξενοδοχείο μετονομάστηκε σε «Athens Ledra», περνώντας υπό τη διαχείριση της εταιρείας ΑΣΤΥ ΑΕ, που αποτελούσε και την ιδιοκτήτρια της ξενοδοχειακής μονάδας.

Σήμερα τρεις τεχνικές εταιρείες βρίσκονται στη λίστα προεπιλογής (short list) για την ανάληψη του έργου ανακατασκευής του ξενοδοχείου Athens Ledra που έχει αποκτήσει η αμερικανική εταιρεία Hines έναντι τιμήματος 33,05 εκατ. ευρώ.

Ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο έργο εκδήλωσε, αρχικά, μεγάλος αριθμός εταιρειών, δεδομένου ότι η ανακατασκευή του Athens Ledra θα αποτελέσει μία από τις λιγοστές κτιριακές αναπτύξεις στην Αττική.

Πλέον, η διαδικασία της επιλογής αναδόχου αναμένεται να ολοκληρωθεί το αμέσως προσεχές διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ