Έρχονται τα πάνω – κάτω στις τηλεπικοινωνίες

Μετά την πώληση της Forthnet

Έρχονται τα πάνω – κάτω στις τηλεπικοινωνίες

Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσονται οι αλλαγές στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών. Μετά και την αποσφράγιση των προσφορών για την εξαγορά της Cyta Ελλάδος και την επιλογή της Vodafone ως προτιμώμενου πλειοδότη έρχεται η σειρά της Forthnet.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 23 Φεβρουαρίου και ήδη αυτήν την περίοδο υπογράφονται οι συμβάσεις εμπιστευτικότητας προκειμένου οι υποψήφιοι να αποκτήσουν πρόσβαση στο data room όπου και θα δουν και θα εξετάσουν τα πλήρη οικονομικά στοιχεία της εταιρείας.

Ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους για την Forthnet συγκαταλέγονται οι εταιρίες Vodafone και Wind που φέρονται να έχουν εκδηλώσει από κοινού αρχικό ενδιαφέρον, όπως και ο Όμιλος Antenna καθώς επίσης το επενδυτικό κεφάλαιο Apollo Global Management, ο διεθνής τηλεπικοινωνιακός όμιλος PCCW Global που αποτελεί βραχίονα της Hong Kong Telecom και είχε εμφανιστεί και στο αρχικό στάδιο για τη διεκδίκηση της Cyta Ελλάδας, το Golden Tree Asset Management (εκ των μετόχων της Wind) και την Odyssey Universal Limited.

Ήδη πριν το τέλος του 2017 οι πιστώτριες τράπεζες (Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς) της Forthnet προχώρησαν στην μετατροπή μέρους των ομολογιών που διαθέτουν σε μετοχές της Forthnet. Αποτέλεσμα αυτού ήταν οι πιστώτριες τράπεζες να ελέγχουν πλέον το 33% της Forthnet, ενώ αν μετατρέψουν το σύνολο των ομολογιών τους -κάτι που θα γίνει εν ευθέτω χρόνω- τότε η συμμετοχή τους θα φθάσει στο 70%. Καθότι βέβαια οι τράπεζες δεν μπορούν να παραμείνουν μέτοχοι, προσέλαβαν την ιαπωνική Nomura International προκειμένου να εντοπίσει ενδιαφερόμενους να αποκτήσουν τις μετοχές ή τις ομολογίες των τεσσάρων τραπεζών στη Forthnet.

Η πώληση πάντως της Cyta Hellas έχει θέσει ψηλά τον πήχυ για το τίμημα της Forthnet.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ