Νέο deal στον τουρισμό ετοιμάζει η Ικτίνος

Η εταιρεία προχώρηση και σε επαναγορά του 79,6% της Latirus

Νέο deal στον τουρισμό ετοιμάζει η Ικτίνος

Σε αναζήτηση νέου στρατηγικού επενδυτή, για την τουριστική ανάπτυξη έκτασης στη Σητεία της Κρήτης, βρίσκεται πλέον η εισηγμένη «Ικτίνος Ελλάς Α.Ε.».

 

Η εταιρεία επιχειρεί να αναπτύξει τη συγκεκριμένη περιοχή από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν και την απέκτησε εξαγοράζοντας το 77,99% της εταιρείας «Tσιμεντοβιομηχανία Kρήτης Α.Ε.», η οποία ήταν και η ιδιοκτήτρια του ακινήτου των 2.800 στρεμμάτων, που βρίσκεται στον όρμο Φανερωμένης (Κοινότητας Σκοπής).

Αντικείμενο της επένδυσης είναι η ανάπτυξη ξενοδοχείου πέντε αστέρων, που θα συνδυαστεί με γήπεδο γκολφ 18 οπών και δύο οικιστικές ζώνες, όπου προβλέπεται η ανάπτυξη περίπου 300 μεζονετών.

Παράλληλα, στις συνοδευτικές εγκαταστάσεις, περιλαμβάνονται κέντρο θαλασσοθεραπείας, συνεδριακό κέντρο και μαρίνα 85 τουριστικών σκαφών. Η επένδυση είναι αδειοδοτημένη κι έτοιμη για κατασκευή, μετά 10 και πλέον χρόνια προσπάθειας για τη λήψη των σχετικών αδειών.


Να σημειωθεί ότι πρόσφατα η εταιρεία προχώρησε στην επαναγορά του ποσοστού 79,656% που κατείχε η Dolphin CI Thirteen Ltd., συμφερόντων του κ. Μίλτου Καμπουρίδη, στην εταιρεία Latirus Ltd, η οποία με τη σειρά ελέγχει την εταιρεία «Ικτίνος Ελλάς Τεχνική & Τουριστική Α.Ε.», τη θυγατρική που συνέστησε η μητρική «Ικτίνος» για την ανάπτυξη της έκτασης. Το τίμημα για την εξαγορά αυτή ανήλθε σε 14-15 εκατ. ευρώ, ανάλογα με τον τρόπο καταβολής. Χθες, καταβλήθηκε ποσό 1,4 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί στο 7,96% της εταιρείας, με αποτέλεσμα πλέον η «Ικτίνος» να είναι κάτοχος του 28,31% της Latirus. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Απριλίου, όταν και προβλέπεται να εξοφληθεί το σύνολο του τιμήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ