Ποιες επιχειρήσεις δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας

Πάνε κόντρα στην κρίση και διακρίνονται για τις επιδόσεις τους

Ποιες επιχειρήσεις δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας

Υπάρχουν ακόμη επιχειρήσεις , που πάνε κόντρα στην κρίση και προχωρούν σε επενδύσεις στην Ελλάδα.

Μεγάλες επιχειρήσεις διακρίθηκαν με τις οικονομικές τους επιδόσεις και τις επενδύσεις τους σε κτιριακές υποδομές και παραγωγικές εγκαταστάσεις, ανοίγοντας νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Η επένδυση της Philip Morris International στις εγκαταστάσεις της θυγατρικής Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο ανέρχεται σε 300 εκατ. ευρώ και θα δημιουργήσει 400 νέες θέσεις εργασίας. Η επένδυση αφορά την κατασκευή μονάδας παραγωγής του νέου προϊόντος iQOS (τσιγάρο που δεν καίγεται). Θα είναι το τρίτο εργοστάσιο παραγωγής στην Ευρώπη – μετά την Ιταλία και την Ελβετία – του καπνικού στικ το οποίο αποτελεί μέρος του iQOS, του νέου καπνικού προϊόντος που προωθεί η Philip Morris στη διεθνή αγορά. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης, η νέα μονάδα παραγωγής θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του 2018. Μετά την επένδυση, στη χώρα θα παράγονται συνολικά 20 δισ. ράβδοι καπνού για το iQOS, με χαρμάνι ελληνικού καπνού ανατολικού τύπου.

Ο Όμιλος Μυτιληναίος προχωρεί στην κατασκευή δεύτερης μονάδας αλουμίνας δυναμικότητας 1 εκατ. τόνων. Με τη νέα επένδυση που θα ανέρχεται σε 400 εκατ. δολάρια η συνολική δυναμικότητα παραγωγής αλουμίνας θα ανέλθει στα 1,8 εκατ. τόνους. Το δεύτερο εργοστάσιο θα εγκατασταθεί στα Ασπρα Σπίτια και θα δημιουργήσει 300 νέες θέσεις εργασίας.

Η ΤΕΜΕΣ AE του Ομίλου Κωνσταντακόπουλου δρομολογεί επένδυση ύψους 250 εκατ. ευρώ για ένα δεύτερο ολοκληρωμένο θέρετρο στην περιοχή Navarino Bay.

Η εταιρεία Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών που διαχειρίζεται το «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναπτύσσει σχέδια 600 εκατ. ευρώ σε υποδομές λόγω της αύξησης της επιβατικής κίνησης.

Η Fraport-Slentel ξεκίνησε επενδύσεις άνω των 400 εκατ. ευρώ έως το 2021 στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

Η Rail Cargo Logistics-Goldair υλοποιεί την κατασκευή της πρώτης φάσης του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο, προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ.

Ο ΟΤΕ σχεδιάζει επενδύσεις 1,5 δισ. ευρώ, από τα οποία 400 εκατ. θα δαπανηθούν το τρέχον έτος, για την επέκταση των δικτύων οπτικών ινών.

Η αναβάθμιση του ρόλου της FrieslandCampina Hellas, στην οποία ανατέθηκε ο ηγετικός ρόλος επίβλεψης της ΝΑ Ευρώπης, θα συνοδευτεί και από επενδυτική επέκταση στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ