Επενδύσεις από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία κόντρα στην κρίση

Επενδύσεις από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία κόντρα στην κρίση

Σε νέες επενδύσεις πρόκειται να προχωρήσει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία το 2018.

Οι εκτιμήσεις θέλουν το 2018 να είναι εξίσου κερδοφόρα χρονιά, με επιδίωξη διατήρησης εύλογων μερισματικών αποδόσεων και δημιουργίας σταθερών μακροπρόθεσμα αξιών για τους μετόχους της εταιρείας.

Υπό το πρίσμα αυτό οι άξονες της στρατηγικής της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας αφορούν την ενδυνάμωση των μαρκών και στην ενίσχυση του χαρτοφυλακίου με νέα προϊόντα, τον έλεγχο του λειτουργικού κόστους, τη συνεχή παρακολούθηση της ρευστότητας και του πιστωτικού κινδύνου, την ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς ζύθου και την επικοινωνία της κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας.

Επενδυτικά, φέτος η εταιρεία αναμένεται να προχωρήσει σε επενδύσεις ανάλογου ύψους με το 2017, όταν διατέθηκαν κεφάλαια ύψους 16 εκατ. ευρώ στην κατεύθυνση της αξιοποίησης της αγοράς νέου εξοπλισμού για τα εργοστάσια, την υποστήριξη των εξαγωγών, που πέρυσι άγγιξαν τα 290.000 εκατόλιτρα, και την κυκλοφορία νέων προϊόντων.

Με βάση τα όσα έχει αναφέρει στο παρελθόν η εταιρεία, το επενδυτικό πλάνο της περιόδου 2017-2019 προβλέπει συνολικά κεφάλαια ύψους περί τα 66 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ