Στην Vodafone και επίσημα η Cyta Hellas

Τι ανακοίνωσε η εταιρεία

Στην Vodafone και επίσημα η Cyta Hellas

Την ανακήρυξη της Vodafone ως προτιμώμενου πλειοδότη (Preferred Bidder) για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Cyta Ελλάδος ανακοίνωσε η μητρική εταιρεία στην Κύπρο.

 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Cyta , «τα διοικητικά συμβούλια της αρχής τηλεπικοινωνιών Κύπρου και της θυγατρικής της εταιρείας Digimed Communications LTD, στα πλαίσια του διεθνούς διαγωνισμού που προκήρυξαν, ανακήρυξαν την Πέμπτη 18/1/2018 την εταιρεία Vodafone - Panafon Hellenic Telecommunications S.A. ως προτιμώμενο πλειοδότη (Preferred Bidder) για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας Cyta».

Στην ανακοίνωση η Cyta Κύπρου δεν αναφέρει το τίμημα ούτε κάτι σχετικό με το τι θα ακολουθήσει. Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι η εταιρεία θα μεταβιβαστεί με ένα ποσό κοντά στα 120 εκατ. ευρώ, ενώ έχει εξασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη του πολιτικού κόσμου της Κύπρου.
Υπενθυμίζεται ότι στη διαδικασία συμμετείχε και η Wind.

Ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος ενήργησε η PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. (Ελλάδα) ενώ νομικοί συμβουλοι των Πωλητών κατά την συναλλαγή ήταν οι Μπερνίτσας Δικηγορική Εταιρεία (Ελλάδα) και Γεωργιάδης & Πελίδης LLC (Κύπρος).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ