Ποιοι διεκδικούν να εξαγοράσουν το 50% του skroutz

Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές

Ποιοι διεκδικούν να εξαγοράσουν το 50% του skroutz


Έντονο είναι το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για το 50% του skroutz.gr που πουλάει η Dionic Συμμετοχών με την διαδικασία υποβολής προσφορών.

Εταιρείες πληροφορικής εξετάζουν το ενδεχόμενο επένδυσης στην μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου και δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλοι «μνηστήρες».

Μέχρι στιγμής ενδιαφέρον έχουν δείξει μέχρι στιγμής η ομάδα των τριών ιδρυτών του skroutz.gr (Βασίλης Δήμος, Γιώργος Αυγουστίδης και Γιώργος Χατζηγεωργίου) και ο όμιλος Realize – Viva του Χάρη Καρώνη. Στο παιχνίδι φαίνεται ότι μπαίνει και ο όμιλος Infoquest, ο οποίος θα ήθελε να προσθέσει στο χαρτοφυλάκιο του ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ελληνικά διαδικτυακά brands.

Το τελευταίο λόγο τον έχουν οι ιδρυτές του Skroutz.gr που κατέχουν το υπόλοιπο 50% της ΣΚΡΟΥΤΖ ΑΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις εξελίξεις αυτές, οι μόνες κερδισμένες είναι οι τράπεζες στις οποίες χρωστάει η Dionic, καθώς τα κέρδη από την πώληση του 50% του Skroutz.gr θα πάνε σε αυτές στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του δανεισμού της εταιρείας συμμετοχών.

Η επιτυχημένη επιχείρηση στον τομέα των ηλεκτρονικών δημιουργήθηκε το 2005, ενώ η Dionic εισήλθε στο μετοχικό της κεφάλαιο τρία χρόνια αργότερα. Σήμερα το skroutz.grσυνεργάζεται με περισσότερα από 2.650 καταστήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ οι ενεργοί της χρήστες υπολογίζονται σε περισσότερους από εφτά εκατομμύρια ανά μήνα.

Το 2016 ο κύκλος εργασιών της ξεπέρασε τα 7,4 εκατ. ευρώ ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στις 765.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία δεν διαθέτει δανεισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ