«Παγώνει» ο πλειστηριασμός των τριών ξενοδοχείων της Lakitira

«Παγώνει» ο πλειστηριασμός των τριών ξενοδοχείων της Lakitira

Αναβλήθηκε τελικά η κατάθεση των προσφορών για τις τρεις ξενοδοχειακές μονάδες της Lakitira SA καθώς κοινοποιήθηκε δικαστική απόφαση (προσωρινή διαταγή), έπειτα από κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων που έκαναν οι εργαζόμενοι, την οποία έκανε δεκτή ο δικαστής, αναβάλλοντας τον διαγωνισμό.

 

Έτσι, «παγώνει» η διαδικασία κατάθεσης κλειστών προσφορών για τις τρεις μονάδες η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα. Το επόμενο βήμα; Η Deloitte, ως ειδικός εκκαθαριστής και οι πιστώτριες τράπεζες θα πρέπει να περιμένουν την εκδίκαση στις 25 Ιανουαρίου της αίτησης τριτανακοπής που έχει καταθέσει μέρος των εργαζομένων και την απόφαση που θα βγάλει το δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι τα τρία ξενοδοχεία πωλούνται ελεύθερα βαρών, μαζί με τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί με τους tour operators για τη φετινή χρονιά. Ο πλειοδότης ή οι πλειοδότες αναλαμβάνει, μαζί με την κάθε μονάδα, το απασχολούμενο προσωπικό της.


Με δεδομένο ότι πρόκειται για ξενοδοχεία που δεν διέκοψαν τη λειτουργία τους, ενώ βρίσκονται σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς αναμένεται ότι ο αριθμός και η ποιότητα των προσφορών θα είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 η δικαιοσύνη είχε απορρίψει αίτηση της τράπεζας να τεθεί η εταιρεία σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, με το αιτιολογικό ότι ήταν καταχρηστική. Η Eurobank κατέθεσε έφεση, η οποία έγινε δεκτή με την απόφαση που εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι το τίμημα θα ανέβει σημαντικά, «αγγίζοντας» την εμπορική αξία, χωρίς να αποκλείεται να υπάρξει και εκτίναξή του, καθώς τα τρία ξενοδοχεία, Lakitira Resort & Village, 4 αστέρων 239 δωματίων, Lakitira Suites, 5 αστέρων 83 δωματίων και Helona Resort, 5 αστέρων και 241 δωματίων, αποτελούν ένα ιδιαίτερα «υπολογίσμο» ξενοδοχειακό συγκρότημα, σε έναν κορυφαίο ελληνικό τουριστικό προορισμό, απασχολώντας περισσότερους από 300 εργαζόμενους.

To 2017 δε πραγματοποίησε κύκλο εργασιών περίπου 11,5 εκατ. ευρώ και το 2018 θα λειτουργήσει κανονικά, βάσει των συμβολαίων που έχουν ήδη υπογραφεί με tour operators του εξωτερικού.

Νωρίτερα το fpress.gr ανέφερε Σε πλειστηριασμό τα τρία ξενοδοχεία της Lakitira

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ