Οι επενδύσεις και τα κέρδη της Νιτσιάκος μέσα στην κρίση

Και η είσοδος της στο μοσχαρίσιο κρέας

Οι επενδύσεις και τα κέρδη της Νιτσιάκος μέσα στην κρίση

Σε νέες επενδύσεις ύψους 25 εκατ. ευρώ θα προχωρήσει στην περίοδο 2018-2022, η «Νιτσιάκος». Το επενδυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την επέκταση του ομίλου και στην αγορά του μοσχαρίσιου κρέατος.

Βασικός στόχος της εταιρείας είναι η ενίσχυση της θέσης της στην εγχώρια αγορά με την ανάπτυξη νέων, υψηλής ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας, προϊόντων. Μεγάλο βάρος θα δοθεί και στην επέκταση της παρουσίας της στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, θα προχωρήσει στη δημιουργία φάρμας πάχυνσης και μονάδας επεξεργασίας - τυποποίησης κρέατος, κίνηση που εκτιμάται ότι θα ενισχύσει περαιτέρω τα μεγέθη και τη θέση του ομίλου στην αγορά.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια έχει επεκταθεί επίσης στην παραγωγή αλεύρων για την αρτοποιία και τη βιομηχανία, και την εισαγωγή και εμπορία ενός νέου οικονομικού και φιλικού προς το περιβάλλον τύπου βιομάζας από φλοιό ηλιόσπορου. Επιπλέον, το νέο επενδυτικό πρόγραμμα προβλέπει την αύξηση της δυναμικότητας στο πτηνοσφαγείο της ΒΙΠΕ Ιωαννίνων με ταυτόχρονη επέκταση των μονάδων βιολογικού καθαρισμού και επεξεργασίας των στερεών αποβλήτων, καθώς και επέκταση του εκκολαπτηρίου.

Επίσης, η εταιρεία δημιούργησε νέο κέντρο διανομής στο Ηράκλειο Κρήτης και έχει ξεκινήσει από πέρυσι πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του στόλου των οχημάτων της με αντικατάσταση των παλιών φορτηγών αυτοκινήτων.

Σήµερα, η Νιτσιάκος διαθέτει δέκα εργοστάσια και εγκαταστάσεις συνολικά σε Ιωάννινα, Άρτα, Θεσσαλονίκη και Νιγρίτα Σερρών. Σε μια έκταση 50 στρεμμάτων στα Ιωάννινα, η εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα σύμπλεγμα υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων συνολικής επιφάνειας 12.000 τμ, ενώ το δεύτερο εργοστάσιο της βρίσκεται στην Άρτα.

Δραστηριοποιείται, εκτός από το κοτόπουλο, και σε άλλα προϊόντα µε µεγάλη επιτυχία, όπως η γαλοπούλα και το κουνέλι, στον κλάδο των αλεύρων για ανθρώπινη κατανάλωση και στις ζωοτροφές, οι οποίες έχουν φτάσει να αντιπροσωπεύουν το 40% των συνολικών πωλήσεων. Η εταιρεία απασχολεί περισσότερα από 600 άτομα, ενώ 180 πτηνοτρόφοι εκτρέφουν ζώα για την εταιρεία.

Είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός κρέατος κοτόπουλου στην Ελλάδα, εκ των σημαντικότερων επιχειρήσεων εμπορίας δημητριακών και σογιαλεύρου και μέσα στις 10 μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων της χώρας με βάση το τζίρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ