Κοντά στην εκκίνηση το mall δίπλα στην Ακαδημία

Τελική ευθεία για το εμπορικό κέντρο Academy Gardens

Κοντά στην εκκίνηση το mall δίπλα στην Ακαδημία

Προχωρά η δημιουργία πολυχώρου αναψυχής και εμπορίου στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος, με την ονομασία Academy Gardens, στο ακίνητο του πρώην εργοστασίου της Κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη (Λεωφόρος Κηφισού 60).

Έπειτα από την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για τον καθορισμό των όρων δόμησης από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Σταθάκη, ξεκινά η διαδικασία για την έκδοση των αδειών δόμησης.

Το 2007 που έγινε η εξαγορά του πρώτου οικοπέδου η Artume (η εταιρεία που έχει συστήσει η BlackRock για το έργο) έχει επενδύσει συνολικά περί τα 127 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 90 εκατ. ευρώ για την αγορά της γης και τα υπόλοιπα για μελέτες και πληρωμές φόρων.

Η διάρκεια κατασκευής του πολυχώρου εκτιμάται σε δύο χρόνια και οι επενδυτές θα επιλέξουν τον κατασκευαστή μέσω πρόσκλησης που θα απευθύνουν σε κατασκευαστικές εταιρείες.

Η συνολική έκταση του ακινήτου είναι 22.550 τ.μ. Η μισθώσιμη επιφάνεια θα είναι συνολικά μέχρι 55.000 τ.μ. Ο συντελεστής δόμησης που έχει συμφωνηθεί είναι 2,1, ενώ το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος των κτηρίων 21 μέτρα.

Το Academy Gardens θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εμπορικούς χώρους, καταστήματα εστίασης και κινηματογράφο, ενώ στο υπόγειο θα κατασκευαστούν περί τις 1.750 θέσεις στάθμευσης. Στη φάση της κατασκευής θα απασχοληθούν περίπου 2.000 άτομα, ενώ 1.600 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν όταν τεθεί σε λειτουργία.

Το έργο θα αναβαθμίσει συνολικά την περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος και σε αυτό θα συμβάλουν και τα αντισταθμιστικά οφέλη που έχουν περιληφθεί στο μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος με τους επενδυτές (μεταξύ άλλων δημιουργία ζώνης πρασίνου, εμβαδού περίπου 5,5 στρ., στο όριο του αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνα, περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής πέριξ του αρχαιολογικού χώρου, με διαμόρφωση δικτύου κίνησης πεζών και ποδηλάτων, δρόμων ήπιας κυκλοφορίας κ.λπ.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ