Εν αναμονή των εξελίξεων για την Forthnet

Όλα θα κριθούν το επόμενο διάστημα

Εν αναμονή των εξελίξεων για την Forthnet

 


Στις αρχές Φεβρουαρίου φιλοδοξούν οι πιστώτριες τράπεζες να έχουν στα χέρια τους τις δεσμευτικές προτάσεις των ενδιαφερόμενων σχημάτων και κοινοπραξιών, στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας για την εύρεση του στρατηγικού επενδυτή που θα αποκτήσει τον έλεγχο και τα περιουσιακά στοιχεία της Forthnet.

Μη δεσμευτικό ενδιαφέρον για την απόκτηση της εταιρείας έχουν εκδηλώσει οι: Wind, Vodafone, Golden Tree, Apollo και Pillarstone οι οποίες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας.

Εκτιμάται ότι η Forthnet μπορεί να περάσει στον έλεγχο ενός επενδυτικού κεφαλαίου με αποδεδειγμένη εμπειρία σε αναδιαρθρώσεις επιχειρήσεων. Εξάλλου υπάρχουν δεκάδες παραδείγματα funds που ελέγχουν τηλεπικοινωνιακές εταιρείες έχοντας αναδείξει την αξία τους, κάτι που αποτελεί και τον στόχο των τραπεζών στην περίπτωση της Forthnet που και αποκλειστικό περιεχόμενο διαθέτει και σημαντική συνδρομητική βάση.

Οι ουσιαστικές, ωστόσο, εξελίξεις αναμένονται το επόμενο δίμηνο όταν και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του due diligence και να έχουν κατατεθεί οι δεσμευτικές προσφορές που θα αναδείξουν τον προτιμητέο επενδυτή για την εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ