Επενδύσεις σχεδιάζει η Wind το 2018

Αναμένεται άνοδος του κλάδου των υπηρεσιών δεδομένων κινητής τηλεφωνίας

Επενδύσεις σχεδιάζει η Wind το 2018

Ακόμα και διψήφιο ποσοστό αύξησης των κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αναμένει για το 2017 η διοίκηση της Wind Hellas, αλλά η συνέχιση των επενδύσεων θα οδηγήσει σε μια ακόμα ζημιογόνο χρήση.

Οι θετικές αυτές τάσεις εκτιμάται ότι θα εδραιωθούν την επόμενη διετία, ως το 2020.

Ηδη από το 2018 αναμένεται να αυξηθεί ο όγκος χρήσης των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, τόσο από ιδιώτες όσο και από επιχειρήσεις, καθώς συντελείται ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας.

Η δημιουργία υποδομών νέας γενιάς αποτελεί το πενταετές επενδυτικό πλάνο της WIND, συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ, με ορίζοντα υλοποίησης το 2020. Στο πλαίσιο αυτό, προχωρεί εντός χρονοδιαγράμματος η δημιουργία του δικτύου οπτικών ινών της WIND, μια επένδυση που θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2019.

Εχει ήδη ολοκληρωθεί σε ποσοστό 100% το δίκτυο οπτικών ινών στην Καλαμάτα ενώ σημαντική είναι η πρόοδος στην Αττική, όπου θα συνεχιστεί εντατικά για να ολοκληρωθεί μέσα στο 2018. Αντίστοιχα, εντός του πρώτου εξαμήνου της νέας χρονιάς θα ολοκληρωθεί το δίκτυο οπτικών ινών στη Λάρισα. Το 2019 θα είναι διαθέσιμο το δίκτυο της εταιρείας σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο.

Εχοντας προχωρήσει πρώτη σε κατασκευή και λειτουργία πιλοτικού δικτύου οπτικών ινών ήδη από τα μέσα του 2017, η WIND ξεκίνησε τις εργασίες κατασκευής του ιδιόκτητου δικτύου της στις γεωγραφικές περιοχές αμέσως μετά τη σχετική έγκριση της ΕΕΤΤ. Μέσα στη χρονιά, η WIND έγινε ο πρώτος εναλλακτικός πάροχος που παρέχει υπηρεσίες χονδρικής στη χώρα μας.

Επίσης, έγινε ο πρώτος πάροχος που εγκαινίασε υπηρεσίες οπτικών ινών μέχρι τον τελικό χρήστη, με τα πακέτα WIND Fiber για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Οι υπηρεσίες WIND Fiber είναι διαθέσιμες σε 800.000 γραμμές σε όλη την Ελλάδα, δίνοντας για πρώτη φορά σταθερές ταχύτητες 100 και 200 Mbps.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ