Πότε θα μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό;

Πότε θα μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό;

 

 

Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου πρέπει να έχουν ικανοποιηθεί το προαπαιτούμενο της τρίτης αξιολόγησης, το Ελληνικό. Το οικονομικό κλείσιμο της διαδικασίας, με την υπογραφή της τελικής σύμβασης (μεταβίβαση μετοχών Ελληνικό ΑΕ, κ.λπ.) πήγε πάντως ένα χρόνο πίσω από το αρχικώς αναμενόμενο, και τώρα προβλέπεται πως θα γίνει τον Ιούνιο του 2018.

Μόνο μια εμβληματική ιδιωτικοποίηση μπορεί να δώσει στους δανειστές, στις διεθνείς αγορές αλλά και στην κοινωνία το σήμα της επιτάχυνσης. Και αυτή δεν είναι άλλη από την πολυαναμενόμενη επένδυση στο Ελληνικό.

Η έγκριση του σχεδίου του προεδρικού διατάγματος από το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης, η οποία ενσωματώνει τη σύμφωνη γνώμη και των επενδυτών ως προς το χωροταξικό και το συνολικό επενδυτικό σχέδιο, αποτελεί το πρώτο βήμα στην τελική ευθεία της υλοποίησης.

Βεβαίως, για να δούμε μπουλντόζες στο παλιό αεροδρόμιο της Αθήνας υπάρχουν και άλλοι σταθμοί, όπως η υπογραφή από τους συναρμόδιους υπουργούς, ο έλεγχος και η έγκριση από το ΣτΕ, με στόχο το οικονομικό κλείσιμο της συμφωνίας τον Ιούνιο του 2018.

Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για να φτάσουμε εκεί αποτελεί η προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για τη χορήγηση άδειας καζίνου, που περιλαμβάνεται στα σχέδια του επενδυτικού σχήματος και αποτελεί όρο που μπορεί να οδηγήσει σε σπάσιμο της συμφωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ