Υψηλοί τόνοι στη συνεδρίαση του ΟΛΘ

Νέα συνάντηση σήμερα του διοικητικού συμβουλίου

Υψηλοί τόνοι στη συνεδρίαση του ΟΛΘ


Σήμερα το πρωί αναμένεται να πραγματοποιηθεί εκ νέου η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΘ προκειμένου να αποφασιστεί η σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης, η οποία και θα αποφασίσει την αντικατάσταση μελών της διοίκησης του Λιμένα και τη συγκρότηση μεταβατικού Διοικητικού Συμβουλίου για το διάστημα μέχρι να περάσει ο ΟΛΘ στη κοινοπραξία των νέων επενδυτών.

Η χθεσινή συνεδρίαση του ΟΛΘ ήταν επεισοδιακή, αφού σύμφωνα με πληροφορίες οι τόνοι ανέβηκαν, ενώ ο πρόεδρος του ΟΛΘ Κωσταντίνος Μέλλιος απέρριψε αίτημα του ΤΑΙΠΕΔ να συζητηθεί το θέμα στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόρριψη του αιτήματος προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο προχώρησε μάλιστα στην αποστολή εξώδικου προς τη διοίκηση του ΟΛΘ.
Δικαστικός επιμελητής έφθασε στα γραφεία του ΟΛΘ την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη το διοικητικό συμβούλιο για να επιδώσει εξώδικη επιστολή από τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ με την οποία ζητούσε να συγκληθεί άμεσα έκτακτη γενική συνέλευση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΟΛΘ αρνήθηκε να την παραλάβει και έτσι την επιστολή παρέλαβαν άλλα μέλη της διοίκησης.

Στην έκτακτη γενική συνέλευση θεωρείται βέβαιο ότι ο μέτοχος θα προτείνει αντικατάσταση ορισμένων μελών του διοικητικού συμβουλίου, ωστόσο είναι πιθανό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει απαρτία λόγω της εορταστικής περιόδου.

Υπενθυμίζεται ότι η Σύμβαση Αγοραπωλησίας Μετοχών (ΣΑΜ) για τη μεταβίβαση του 67% του ΟΛΘ στην κοινοπραξία DIEP gmBH- Terminal Link SAS- Belterra Investments Ltd υπεγράφη στις 21 Δεκεμβρίου στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ. Εφόσον η συμφωνία λάβει το πράσινο φως και από την ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, θα ακολουθήσει η κύρωση της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ΟΛΘ και Δημοσίου από τη Βουλή. Το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής τοποθετείται χρονικά εντός του Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ