Μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες βγαίνουν στο σφυρί

Αλλάζει ο χάρτης λόγω των κόκκινων δανείων

Μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες βγαίνουν στο σφυρί

Στο σφυρί μέσω πλειστηριασμών βγαίνουν μία σειρά ξενοδοχειακών μονάδων από τις τράπεζες, τα δάνεια των οποίων έχουν βρεθεί στο "κόκκινο", με αποτέλεσμα να έχουν εκκινήσει διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης.

Για τις 15 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός για την ξενοδοχειακή εταιρεία Λακιτίρα Α.Ε., η οποία διαθέτει τρία ξενοδοχεία στην Κω. Η Λακιτίρα Α.Ε. οφείλει πάνω από 37 εκατ. ευρώ στη Eurobank, ενώ οφείλει επιπλέον 3 εκατ. ευρώ σε τρίτους και 2,17 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο, εκ των οποίων 1,56 εκατ. είναι ληξιπρόθεσμα.
Η εταιρεία Λακιτίρα ελέγχει τρία ξενοδοχεία και συγκεκριμένα τα Lakitira Resort & Village τεσσάρων αστέρων με 239 δωμάτια, το Lakitira Suites πέντε αστέρων με 83 δωμάτια και το Helona Resort πέντε αστέρων με 241 δωμάτια.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από ξένα funds.
Eξάλλου, για τις 10 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός του ξενοδοχείου «Γαλήνη» στο Hράκλειο Κρήτης με τιμή 1,6 εκατ. ευρώ ενώ την ίδια μέρα βγαίνει στο σφυρί και το «Διογένης Παλλάς» στην Κρήτη, δυναμικότητας 200 κλινών, που αποτελείται από συνεχόμενα τριώροφα κτίρια, πισίνα, χώρους αναψυχής κλπ.
Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 3,2 εκατ. ευρώ.
Για τς 17 Ιανουαρίου έχει οριστεί ο πλειστηριασμός του Castello Bianco Hotel της εταιρίας «Ύδραμα A.E.» στο Pέθυμνο. Πρόκειται για ξενοδοχειακή μονάδα δυναμικότητας 58 δωματίων και 112 κλινών και τιμή εκκίνησης τα 1.765.000 ευρώ.
Τέλος για τις 30 Mαΐου 2018 έχει οριστεί ο πλειστηριασμός για το Glolden Villas στη Xερσόνησο Hρακλείου. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό ξενοδοχειακό συγκρότημα που αποτελείται από 21 μεζονέτες με ιδιωτικές πισίνες και κεντρικό κτίριο, με τιμή εκκίνησης τα 2,36 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ