Δύο νέα πρότζεκτ ετοιμάζουν τα ΕΛΠΕ

Η εταιρεία αναζητά ξένους επενδυτές

Δύο νέα πρότζεκτ ετοιμάζουν τα ΕΛΠΕ

Σε αγώνα αναζήτησης ξένων επενδυτών έχουν επιδοθεί τα ΕΛΠΕ, προκειμένου να συμπράξουν σε έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όπως έκαναν και στον τομέα των υδρογονανθράκων

Παράγοντες της εταιρείας κρίνουν ότι η πώληση του 35% των μετοχών των ΕΛΠΕ θα αποτελέσει τον επόμενο «γόρδιο δεσμό» τον οποίο θα κληθεί να λύσει η κυβέρνηση. Τελευταία υπάρχει ενδιαφέρον για εξαγορά πακέτου μετοχών της εταιρείας από διάφορους traders και επενδυτικά σχήματα.

Τα ΕΛΠΕ από τον νέο χρόνο η εταιρεία μαζί με τον Δήμο Ελευσίνας, την ΕΡΓΟΣΕ και τον ΟΣΕ θα προχωρήσουν στον εκσυγχρονισμό του προαστιακού της Δυτικής Αττικής - δηλαδή του τμήματος του μετρικού δικτύου της Πελοποννήσου το οποίο γειτνιάζει με τις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων των ΕΛΠΕ σε Ελευσίνα και Ασπρόπυργο.

Η ανακαίνιση των υποδομών μαζί με τις μελέτες για την ηλεκτροκίνηση, τη σηματοδότηση του δικτύου και τα έργα ανάπλασης θα κοστίσει 27 εκατ. ευρώ.

Επίσης σχεδιάζουν να κατασκευάσουν στην περιοχή δύο αγωγούς μεταφοράς νερού για τα διυλιστήρια. Η σιδηροδρομική γραμμή θα συνδέει τις πόλεις της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου με το υπόλοιπο σιδηροδρομικό δίκτυο της Αττικής, από Αθήνα έως αεροδρόμιο. Στο τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής που θα μείνει ανενεργό ο Δήμος Ελευσίνας μπορεί να δημιουργήσει ποδηλατοδρόμο.

Στα σχέδια των ΕΛΠΕ, με χρονικό ορίζοντα μετά το 2020, είναι και η αναβάθμιση μιας μονάδας παραγωγής βενζίνης και ντίζελ, με παράλληλη αξιοποίηση του αερίου που θα προκύπτει για παραγωγή ρεύματος, το οποίο θα χρησιμοποιείται για τη λειτουργία των εγκαταστάσεών της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ