Άναψε πράσινο φως για την επένδυση στο Ελληνικό

Ποιος είναι ο επόμενος σταθμός

Άναψε πράσινο φως για την επένδυση στο Ελληνικό

Πράσινο φως για την επένδυση στο Ελληνικό άναψε χτες το Κεντρικό  Συμβούλιο  Διοίκησης μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση που ξεκίνησε στις 11 το πρωί και ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ. Το 11μελές συμβούλιο ήταν σε απαρτία μέχρι τις έξι το απόγευμα  ενώ στη συνέχεια  αποχώρησαν σχεδόν τα μισά μέλη και η σύσκεψη συνεχίστηκε με  μία  ολιγομελή ομάδα που είχε ως επικεφαλή την γενική γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας κα Πέπη Πέρκα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το Προεδρικό Διάταγμα που εγκρίθηκε χτες δεν έχει αλλαγές επί του αρχικού business plan που κατέθεσε ο επενδυτής αναφορικά με το ύψος των κτιρίων, τους αρχαιολογικούς χώρους και το δάσος των 57 στρεμμάτων. Το Προεδρικό Διάταγμα θα περιγράφει επακριβώς τους όρους δόμησης και χρήση γης. Είναι πολύ πιθανό σήμερα Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου να πάρει υπογραφές από τους εμπλεκόμενους υπουργούς Γιώργο Σταθάκη, Κατερίνα Παπανάτσιου, Σωκράτη Φάμελλο και Λυδία Κονιόρδου, και το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη να έχει κατατεθεί προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ωστόσο υπάρχουν ακόμη κάποια θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν σχετικά με την υλοποίηση της επένδυσης.

Ένα πρόβλημα είναι η μετεστέγαση 69 διαφορετικών φορέων από τους οποίους 44 είναι του δημόσιου τομέα και 25 του ιδιωτικού.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση της ΟΣΥ, για την οποία αναζητείται νέο αμαξοστάσιο όπως αποκάλυψε ο Υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης και το οποίο θα γίνει μέχρι τον Ιούνιο του 2018, όταν όλοι διαβεβαίωναν ότι οι μπουλντόζες στο Ελληνικό θα μπουν στα τέλη του 2017.

Να σημειωθεί η υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος, η εκκένωση της έκτασης από χρήστες αλλά και η προκήρυξη διαγωνισμού για την αδειοδότηση καζίνο, έχουν καταστεί και μνημονιακά προαπαιτούμενα.

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο ανάπτυξης του Ελληνικού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δύο κτήρια - τοπόσημα στο παράκτιο μέτωπο και στο Μητροπολιτικό πάρκο αντίστοιχα, τέσσερα υψηλά κτήρια καθώς και εμπορικό κέντρο, ξενοδοχείο στη μαρίνα και ενυδρείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ