Επιχειρηματική βόμβα: Η Olympia του Πάνου Γερμανού αγοράζει μετοχές της Lamda Development (update)

Άλλαξες χέρια μέσω χρηματιστηρίου το 12,8% των μετοχών της Lamda

Επιχειρηματική βόμβα: Η Olympia του Πάνου Γερμανού αγοράζει μετοχές της Lamda Development (update)

Την βεβαιότητα ότι το project του Ελληνικού μπαίνει στhν τελική ευθεία ολοκλήρωσης, σηματοδοτεί η απόφαση της Οlympia του Πάνου Γερμανού και ομάδας επιχιερηματιών να αποκτήσουν το 12,79% της Lamda Development έναντι 55,2 εκατ ευρώ ή 10,2 εκατ μετοχές. 


H απόφαση αυτή της Olympia έρχεται μετά την σημερινή τελευταία συνεδριαση του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης, στην οποία οριστικοποιήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για το Ελληνικό, το οποίο θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Σε ανακοίνωση της η Olympia αναφέρει: Ο Όμιλος Olympia από κοινού με την VNK Capital ανακοινώνουν την είσοδό τους στο μετοχικό κεφάλαιο της Lamda Development S.A. με ποσοστό 12,8% μέσω του κοινού επενδυτικού οχήματος Voxcove Holdings.

Η συγκεκριμένη επένδυση της Voxcove Holdings στην εισηγμένη LAMDA DEVELOPMENT S.A., αφορά σε τοποθέτηση μακροπρόθεσμου χαρακτήρα.

Η LAMDA DEVELOPMENT S.A. έχει επιδείξει ένα επιτυχημένο ιστορικό επενδύσεων στην ελληνική οικονομία, ενώ η επερχόμενη δημιουργία του έργου στο Ελληνικό θα συμβάλλει σε σημαντικό βαθμό στην ανάπτυξη της χώρας, καθιστώντας την επενδυτικό, τουριστικό και πολιτισμικό προορισμό. Η είσοδος του κοινού επενδυτικού οχήματος Voxcove Holdings στο μετοχικό κεφάλαιο της LAMDA DEVELOPMENT S.A. την παρούσα χρονική συγκυρία, υπογραμμίζει την πίστη των δύο εταιριών (VNK Capital και Olympia Group) στις δυνατότητες και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Η ελληνική επιχειρηματικότητα και δη ο ιδιωτικός τομέας χρειάζεται να επενδύσει στο παραγωγικό μέλλον της χώρας, ώστε να οδηγηθεί η Ελλάδα σε μια νέα αναπτυξιακή πορεία και σταδιακή αποκατάσταση της διεθνούς της εικόνας.

Η Ελλάδα διανύει μία φάση σταδιακής ανάκτησης της εμπιστοσύνης των αγορών και με σωστό σχέδιο και στρατηγική θα κερδίσει το στοίχημα της επιστροφής σε υψηλούς και διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης. Σε αυτό το πλαίσιο, με ενισχυμένη αισιοδοξία και θετικές εκτιμήσεις για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τοποθετείται η απόφαση της Voxcove Holdings στην LAMDA DEVELOPMENT S.A..

Νωρίτερα το fpress.gr μετέδιδε τα εξής:

Μια μεγάλη επιχειρηματική συμφωνία βρίσκεται προ των πυλών. Η Olympia Groupσυμφερόντων του γνωστού επιχειρηματία Πάνου Γερμανού αναμένεται να ανακοινώσει την είσοδό της στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης εταιρείας Lamda Development.

To 12,8% της Lamda Development, της εισηγμένης εταιρείας η οποία πρωταγωνιστεί στην υπόθεση του Ελληνικού, άλλαξε ήδη χέρια στην τιμή των 5,40 ευρώ. Ο αγοραστής δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός. Ωστόσο επιβεβαιωμένες πληροφορίες του fpress.gr αναφέρουν ότι στο σχήμα που κατέβαλε τα 55 εκατ. ευρώ πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει το σχήμα Olympia Group.
Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο μέσω πακέτου 10.227.206 τεμαχίων, ενώ η συνολική αξία του πακέτου ανήλθε στα 55.226.912 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ