Lidl: Δύο βραβεία στα waste and recycling awards

Lidl: Δύο βραβεία στα waste and recycling awards

Κάθε εβδομάδα πραγματοποιούνταν και μία άλλη «στάση ανακύκλωσης» σε ένα από τα 20 επιλεγμένα καταστήματα LIDL από τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016 έως το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016.

Σε μια εορταστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017, η τελετή απονομής των Waste & Recycling Awards 2017, στο πλαίσιο της οποίας απέσπασε η Lidl Ελλάς 2 βραβεία:
· Κατηγορία Recycling: για τη δράση Μαραθώνιος Ανακύκλωσης (higly commended)
· Κατηγορία Corporate social responsibility: για το πρώτο πάρκο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ανακύκλωσης (winner).

Η Lidl Ελλάς σε συνεργασία με το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, διοργάνωσε τον "Μαραθώνιο Αγάπης και Ανακύκλωσης στα LIDL" υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας, κ. Ιερώνυμου και σε συνεργασία με την ΜΚΟ "Αποστολή" (τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών). Μέσα από αυτή την ενέργεια, η οποία είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με την εταιρική στρατηγική της Lidl Hellas βιώσιμη ανάπτυξη, καταναλωτές και μαθητές είχαν τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν άδειες μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες στο Φωτοβολταϊκό Κινητό Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, το οποίο ήταν τοποθετημένο στον εξωτερικό χώρο καταστημάτων Lidl, ανά εβδομάδα, και παράλληλα να συμμετέχουν σε διαγωνισμό ανακύκλωσης κερδίζοντας σημαντικά δώρα. Για κάθε επιστρεφόμενη συσκευασία δωρίστηκε ένα λεπτό του ευρώ στην MKO "Αποστολή" για την ενίσχυση των "Γευμάτων Αγάπης". Κάθε εβδομάδα πραγματοποιούνταν και μία άλλη «στάση ανακύκλωσης» σε ένα από τα 20 επιλεγμένα καταστήματα LIDL από τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016 έως το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016.

Με σλόγκαν «Προστατεύω το περιβάλλον, ανακυκλώνω», δημιουργήθηκε το 1ο Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης στην Ευρώπη από το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα «Ανταποδοτική Ανακύκλωση Συσκευασιών» σε συνεργασία με το Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού και τη Lidl Hellas.
Το 1ο Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης βρίσκεται στον ευρύτερο χώρο του Δημαρχείου Αγίων Αναργύρων – Καματερού (Λ. Δημοκρατίας 61). Το συγκεκριμένο πάρκο αποτελεί μια καινοτόμο πρωτοβουλία, καθώς είναι απολύτως σύμφωνο τόσο με το «Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων» της Ελλάδας, όσο και με τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανακύκλωση συσκευασιών. Είναι ανοικτό 7 ημέρες την εβδομάδα και καθημερινά το επισκέπτονται 200 – 400 μαθητές για να ανακυκλώσουν αλλά και να παρακολουθήσουν τα περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά εργαστήρια. Επίσης οι γονείς μπορούν να έρθουν με τα παιδιά τους τα Σαββατοκύριακα και να απολαύσουν τους χώρους του πάρκου καθώς και να ανακυκλώσουν.

Προς την ίδια κατεύθυνση θα προχωρήσουμε και μελλοντικά κάνοντας πράξη τη δέσμευσή μας για ένα καλύτερο αύριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ