Πότε θα υποβληθούν οι προσφορές για την Forthnet

Τι προβλέπει το σχέδιο

Πότε θα υποβληθούν οι προσφορές για την Forthnet

Στις αρχές Φεβρουάριου φιλοδοξούν οι πιστώτριες τράπεζες να έχουν στα χέρια τους τις δεσμευτικές προτάσεις των ενδιαφερόμενων σχημάτων και κοινοπραξιών, στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας για την εύρεση του στρατηγικού επενδυτή που θα αποκτήσει τον έλεγχο και τα περιουσιακά στοιχεία της Forthnet.

 

Μέχρι στιγμής οι ενδιαφερόμενοι επενδύτες που θα κληθούν να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές ανέρχονται σε επτά, στους οποίους περιλαμβάνονται private quity funds, τηλεπικοινωνιακοί όμιλοι και εταιρείες από τον ευρύτερο χώρων των media.
Πρόκειται για τις Vodafone και Wind, που έστειλαν από κοινού μια επιστολή προθέσεων, to fund Golden Tree (που είναι βασικός μέτοχος της… Wind), τον Ant1, την Pillarstone, την Providence, και το Apollo Fund.
Οι τράπεζες έχουν θέσει ένα σφικτό χρονοδιάγραμμα με ορίζοντα τον προσεχή Φεβρουάριο. Έως τότε δυνητικά επιδιώκουν να έχει βρεθεί ο συνομιλητής τους στο εγχείρημα ανάδειξης της αξίας που ενσωματώνει η Forthnet, ήτοι να έχει αναδειχθεί ο προτιμητέος επενδυτής για την εταιρεία.

Οι πιστώτριες τράπεζες (Πειραιώς, Εθνική, Alpha Bank και Attica Bank) επιθυμούν να προχωρήσει η διαδικασία για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στη Forthnet.

Υπενθυμίζεται ότι προ πώληση είναι τα ανοίγματα των τραπεζών στην Forthnet συμπεριλαμβανομένων μετοχών και μετατρέψιμων ομολογιών έναντι της εταιρείας και των θυγατρικών της. Συγκεκριμένα, το 32,7% της εταιρείας που απέκτησαν μέσω της άσκησης του δικαιώματος μετατροπής ομολογιών (debt-to-equity conversion), ομολογίες που αντιστοιχούν στο εναπομένων ποσοστό και τα δάνεια της εταιρείας, ύψους 256 εκατ.ευρώ στο τέλος του Ιουνίου 2017. Η Τράπεζα Πειραιώς αποτελεί το μεγαλύτερο πιστωτή της εταιρείας (100 εκατ. ευρώ), ακολουθεί η Εθνική Τράπεζα με 85 εκατ. ευρώ, η Alpha Bank με 55 εκατ. ευρώ και η Attica με 16 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ