Ανακαινίζεται το ξενοδοχείο Athens Ledra

Θα λειτουργήσει μετά από τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη απόπειρα εκπλειστηριασμού του

Ανακαινίζεται το ξενοδοχείο Athens Ledra

Σε κορυφαίο επενδυτικό προορισμό για τη δημιουργία νέων ξενοδοχείων πολυτελείας αναδεικνύεται το τελευταίο διάστημα η Αθήνα, προσελκύοντας αμερικανικά, γαλλικά, αραβικά, τουρκικά και εγχώρια κεφάλαια.

Στη Λεωφόρο Συγγρού η εταιρεία Sygrou 115 AE, που ελέγχεται από την αμερικανική Hines, είναι η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία του πρώην «Athens Ledra Hotel», το οποίο θα επαναλειτουργήσει σε συνεργασία με τον επιχειρηματία κ. Γιάννη Δασκαλαντωνάκη, όταν ολοκληρωθεί η επένδυση εκσυγχρονισμού του.

Η μονάδα θα επαναλειτουργήσει τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη απόπειρα εκπλειστηριασμού της, τον Μάιο του 2014. Αρχικά το τίμημα πρώτης εκκίνησης ήταν 41,1 εκατ. ευρώ και μετά από περίπου πέντε άγονες εκποιήσεις μειώθηκε σε περίπου 33 εκατ. ευρώ, οδηγώντας την Hines στην κατάθεση προσφοράς.

Το ξενοδοχείο κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 από τον επιχειρηματία Γιώργο Παρασκευαΐδη. Για διάστημα 30 ετών, η διαχείρισή του ανήκε στην αλυσίδα Marriott International, η οποία αποχώρησε τον Νοέμβριο του 2013. Από τον Ιανουάριο του 2014 το ξενοδοχείο μετονομάστηκε σε Athens Ledra, περνώντας υπό τη διαχείριση της εταιρείας ΑΣΤΥ Α.Ε. που αποτελούσε -μέχρι τον Ιούνιο του 2017- την ιδιοκτήτρια της ξενοδοχειακής μονάδας.

Να σημειωθεί ότι αύξηση των εισπράξεων από τον εισερχόμενο τουρισμό κατά 10,2% στο πρώτο εννεάμηνο του 2017 δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για το ισοζύγιο πληρωμών του Σεπτεμβρίου. Η εξέλιξη έρχεται να επιβεβαιώσει τις ενδείξεις και από τα προηγούμενα τρίμηνα, αλλά και εμπειρικές εκτιμήσεις που δείχνουν αφενός άνοδο των εισπράξεων παράλληλα με την αύξηση των επισκεπτών και, κυρίως, επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν.

Από την αρχή του έτους έως και τον Σεπτέμβριο οι ταξιδιωτικές εισπράξεις διαμορφώθηκαν στα 12,994 δισ. έναντι 11,781 δισ. το αντίστοιχο διάστημα του 2016 με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία της ΤτΕ. Μόνον τον Σεπτέμβριο οι εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 15% στα 2,470 δισ. έναντι 2,138 δισ. τον Σεπτέμβριο του 2016, ενώ ξεπέρασαν και τις καλές επιδόσεις του 2015.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ