Έρχεται τέλος με την «υψοφοβία» (;) του Ελληνικού

Σπριντ για το προεδρικό διάταγμα

Έρχεται τέλος με την «υψοφοβία» (;) του Ελληνικού

Έπειτα από μήνες εμπλοκής και αφού ουκ ολίγες φορές κινδύνεψε να τιναχθεί στον αέρα λόγω των εμμονών του ΚΑΣ και της «υψοφοβίας» του υπουργείου Πολιτισμού, το Ελληνικό φαίνεται να μπαίνει στην τελική ευθεία.

Μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου και – εκτός απρόοπτου – αναμένεται να είναι έτοιμο στην τελική του μορφή το Προεδρικό Διάταγμα για το ακανθώδες θέμα του Ελληνικού.

Είναι γεγονός ότι ο χρόνος τρέχει γρήγορα και το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης πρέπει να εγκριθεί, κάτι που αποτελεί και προαπαιτούμενο από τους επενδυτές, αλλά και μια σημαντική εξέλιξη για να προχωρήσει η επένδυση.

Τα αρχαιολογικά ζητήματα και τα ύψη των κτιρίων στην έκταση των 6.008 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου δεν δείχνουν να αποτελούν πλέον εμπόδιο. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι το Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) που θα περιγράφει τις χρήσεις γης, το τι θα γίνει και που, και με ποιούς όρους δόμησης, δηλαδή το master plan του Ελληνικού, βρίσκεται κοντά στη τελική έγκριση με ελάχιστες τροποποιήσεις σε σχέση με το αρχικό σχέδιο.

Το καυτό θέμα του ύψους των έξι ουρανοξυστών του Ελληνικού, 200 μέτρων έκαστος, για τους οποίους η υπ. Πολιτισμού Λ.Κονιόρδου είχε πρόσφατα κάνει πίσω, δηλώνοντας ότι η προτροπή της να επεξεταστούν, δεν είναι δεσμευτική, φαίνεται τελικά ότι ξεπερνιέται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ