Καραμέλες... προστασίας για κέρδη και εργαζόμενους

Η βιομηχανία ζαχαρωδών που απέφυγε απολύσεις και μειώσεις μισθών μέσα στην κρίση

Καραμέλες... προστασίας για κέρδη και εργαζόμενους

Ισχυρή κερδοφορία κατέγραψε για μια ακόμη χρονιά η βιομηχανία ζαχαρωδών Λάβδας, με σημαντική παρουσία τόσο στην εγχώρια όσο και στις αγορές του εξωτερικού. 


Πρόκειται για τη βιομηχανία Λάβδας, η οποία παράγει κρυσταλλικές, γεμιστές και μαλακές καραμέλες, καθώς και καραμέλες χωρίς ζάχαρη, καραμελοζελεδάκια-jellies, γλειφιτζούρια και σοκολάτες. Χρησιμοποιεί τα εμπορικά σήματα «Jelly Pop», «Gum On!», «Zero», «Eclair», «Charleston», «Geneva», «Αγελαδίτσα», «Λάβδας», «Χρυσή Γάλακτος», «Piccolo» και άλλα σήματα.
Η εταιρεία δραστηριοποιείται στις διεθνείς αγορές από τις αρχές της δεκαετίας του ’90. Ιστορικά, η πρώτη χώρα εξαγωγής των προϊόντων της ήταν η Κύπρος. Σήμερα, με μια πλούσια γκάμα έχει εισχωρήσει στις αγορές της Ευρώπης, της Ασίας και των αραβικών κρατών, από τις οποίες προέρχεται το 20% των εσόδων της.
Η βιομηχανία ξεκίνησε την δραστηριότητα της το 1953, με την επωνυμία Παλλάς και ένα εργαστήριο στην περιοχή του Κεραμεικού Αττικής. Μετά το 1958, οπότε τον πλήρη έλεγχό της ανέλαβε η οικογένεια Λάβδα, μετονομάστηκε σε Φ. Λάβδας. Το 1959 κυκλοφόρησε τις καραμέλες γάλακτος με γεύση βουτύρου «Αγελαδίτσα», με τις οποίες σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία. Το 1965 εγκαινίασε στην Αργυρούπολη Αττικής βιομηχανική μονάδα, η οποία το 1996 επεκτάθηκε και καλύπτει πλέον 10.000 τ.μ.
Η εν λόγω μονάδα, από τις πλέον σύγχρονες στην Ευρώπη, είναι πρωτοπόρος στην αυτοματοποίηση της παραγωγής.
Το 2016 η βιομηχανία κατέγραψε πωλήσεις 19 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 1,93 εκατ. ευρώ. Η επιχείρηση έχει πρόεδρο τον Μιχ. Φ. Λάβδα ενώ το 2016 απασχόλησε, κατά μέσον όρο, 170 εργαζόμενους, ενώ η βιομηχανία δεν έχει κάνει απολύσεις ούτε μειώσεις μισθών καθ' όλη την διάρκεια της κρίσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ