Ατελείωτο το σήριαλ ανάμεσα στη «Μαρινόπουλος» - «Καρυπίδη»

Όλο το παρασκήνιο των δύο εταιριών

Ατελείωτο το σήριαλ ανάμεσα στη «Μαρινόπουλος» - «Καρυπίδη»

Ήταν κάποτε συνεργάτες. Τώρα αντίδικοι που ανταλλάσσουν βαριές κατηγορίες μεταξύ τους. Ο λόγος για τις εταιρείες «Μαρινόπουλος» και «Αφοί Καρυπίδη», οι οποίοι θα βρεθούν ξανά αντιμέτωποι στα δικαστήρια θα βρεθούν καθώς η δεύτερη κατέθεσε αίτηση αναψηλάφησης της απόφασης για τη συμφωνίας εξυγίανσης της πρώτης.

Η αίτηση, η οποία κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έχει ορισθεί να εκδικασθεί στις 17 Ιανουαρίου 2018. Ας σημειωθεί ότι ακόμη δεν έχει εκδοθεί η απόφαση επί της τριτανακοπής που είχε καταθέσει η «Αφοί Καρυπίδη» επίσης επί της απόφασης της 16ης Ιανουαρίου 2017 για τη συμφωνία εξυγίανσης. Η τριτανακοπή είχε εκδικασθεί στις 24 Μαΐου 2017.

Αν και ενημέρωση για τη σχετική αίτηση αναψηλάφησης έχει καταχωρισθεί στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) τόσο στη μερίδα της εταιρείας «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης» όσο και στη μερίδα της «Αφοί Καρυπίδη Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία Επεξεργασίας Ξύλου», πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχετικό δικόγραφο δεν είχε επιδοθεί στους αντίδικους της «Αφοί Καρυπίδη».

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Μαρτίου 2014 η εταιρεία «Αφοί Καρυπίδη»ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε το σύνολο της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης». Στις 12 Μαρτίου 2014 ανακοινώθηκε η υπογραφή συμφωνίας δικαιόχρησης ανάμεσα στη Μαρινόπουλος Α.Ε. και την «Αφοί Καρυπίδη», βάσει της οποίας τα σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης θα μετονομάζονταν άμεσα σε Carrefour Μαρινόπουλος και Carrefour Express.

Η συμφωνία αυτή είχε προξενήσει και το ενδιαφέρον της Επιτροπής Ανταγωνισμού η οποία είχε ξεκινήσει τον έλεγχο της συγκεκριμένης συναλλαγής προκειμένου να διαπιστώσει αν πρόκειται για συγκεκαλυμμένη εξαγορά της «Αρβανιτίδης» από τη «Μαρινόπουλος». Πριν από περίπου ένα χρόνο, τον Φεβρουάριο του 2016 ανακοινώθηκε από κοινού η λύση της σύμβασης δικαιόχρησης για τα 141 καταστήματα στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της «Μαρινόπουλος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ